El fred ja ha arribat de nou, i ho ha fet amb les ganes habituals de tornar a les pistes d’esquí i treure’n el màxim profit a la temporada de neu. Les millors pistes del país ja comencen a obrir les portes, per rebre com cada any la visita d’àvids esquiadors amb set d’aventures.

Garmin té l’objectiu de convertir-se, una vegada més, en el millor aliat, i posa a la disposició dels usuaris dispositius com la gamma fēnix® 7 i epix™ (Gen 2), amb entrenaments i mapes que els ajudaran a determinar quin és la pista idònia per al nivell amb la connexió i el seguiment necessaris.

Descensos sota control

En fer servir el perfil d’activitat d’esquí i surf de neu, els amants dels descensos tindran accés a la velocitat mitjana i màxima de descens, dades de temps, quilòmetres descendits, nivells d’altitud… A més, coneixedor de com n’és d’important la precisió, Garmin es ha assegurat que les dades de les baixades es recullin únicament mentre l’usuari estigui esquiant, aturant automàticament quan es trobi al telecadira.

D’una banda, destaca la funcionalitat de XC Ski Dynamics (Cross Country Ski, esquí de fons clàssic), amb la qual es poden observar canvis de distància i elevació, així com registrar l’activitat per revisar-la des de l’aplicació Garmin Connect al telèfon . Si l’usuari també disposa d’una banda de freqüència cardíaca HRM Pro, podrà obtenir un nou camp de dades de potència d’esquí, anomenat Ski Power, aconseguint així més informació sobre les variacions i l’evolució del seu rendiment durant l’entrenament. Aquest algorisme funciona detectant quan es produeix un lliscament, i calculant el coeficient de fricció depenent dels canvis de velocitat i elevació. D’altra banda, per als amants d’esquí i surf de neu de muntanya, la gamma fēnix® 7 i epix™ (Gen 2) permet que l’usuari conegui l’ascens, el perfil d’elevació i la pressió atmosfèrica, augmentant així la seguretat en relació amb el clima i les elevacions. A més, el perfil d’esquí i surf de neu de muntanya proporciona el temps ascendent i descendent, així com la distància, i permet igualment tenir tota la informació sincronitzada amb l’aplicació Garmin Connect.

Salut a la neu monitoritzada

Amb epix™ (Gen 2) i fēnix® 7 al canell, els usuaris podran monitoritzar la seva salut 24/7, gràcies a les funcions que Garmin ofereix per proporcionar un coneixement detallat del benestar general. Mitjançant eines com freqüència cardíaca, monitor de respiració i estrès o Body Battery™, que mesura els nivells d’energia, podran observar millor com funciona el seu cos al llarg d’un dia a la neu. De fet, amb fēnix® 7 també podran determinar si han descansat suficient com per enfrontar-se a les pistes un dia més, gràcies al monitor de son avançat, que puntua el somni del 0 al 100.

Així mateix, tots dos dispositius compten amb Premeu Ox (oximetria de pols). Es tracta d’un mètode no invasiu per mesurar la saturació d’oxigen al torrent sanguini, una variable que hem de tenir en compte quan estem a grans altituds. El seu funcionament es basa en una combinació de llums vermelles i infraroges amb sensors a la part posterior del dispositiu, que determinen el percentatge de sang oxigenada (SpO2%) disponible a la seva sang.

Planificació en una sola ullada

La preparació de l’aventura és essencial per anteposar-se a contratemps possibles. D’una banda, hem de revisar la meteorologia abans de posar-nos en marxa, i ho podem fer mitjançant els ginys de pronòstic del temps que Garmin ofereix.

D’altra banda, tant epix™ (Gen 2) com fēnix® 7 compten amb els mapes SkiView™ preinstal·lats de 2.000 estacions d’esquí de tot el món, que permeten als amants de la neu obtenir una visió general de l’activitat millorada, tant abans d’iniciar els descensos com mentre esquien o fan surf de neu. Millorar la precisió en entorns GPS difícils és una de les metes de Garmin; per aquest motiu, els models integren compatibilitat amb múltiples sensors satel·litals i els mapes han estat optimitzats, mostrant els noms de les pistes i el seu nivell de dificultat.

Llestos per a l’aventura

La sèrie fēnix® 7 està preparada per suportar les condicions més exigents, i donar-li a l’usuari més durabilitat. Per aquest motiu, presenta nanses reforçades i una protecció metàl·lica per al botó d’inici, a més d’una pantalla tàctil perquè l’aventurer en qüestió esculli el tipus d’interacció òptim a l’activitat que estigueu realitzant (o bé tàctil, o mitjançant els 5 botons control). epix™ (Gen 2) ofereix aquesta mateixa resistència, a més de la pantalla AMOLED sempre activa.

A més, la bateria no suposarà un problema a les escapades a la neu; epix™ (Gen 2) proporciona una durada de bateria de fins a 16 dies (6 dies sempre activa) en mode smartwatch i 42 hores (30 sempre activa) en mode GPS, i la tecnologia de càrrega solar de fēnix® 7 aconsegueix que els models fēnix® 7x ofereixin una durada de fins a 5 setmanes en mode smartwatch (1), i 5 dies en mode GPS (2).

Pagaments contactless

Lluny ha quedat ja portar sempre la targeta de crèdit, i amb la solució de pagament contactless Garmin Pay l’usuari podrà prescindir fins i tot del seu telèfon mòbil a l’hora d’esquiar. Si voleu parar a menjar o beure alguna cosa, podreu pagar sense necessitar res més que el vostre rellotge.

PVP epix Gen 2™: des de 899,99€ (IVA inclòs)

PVP fēnix 7: des de 699,99€ (IVA inclòs)

PVP fēnix 7S: des de 699,99€ (IVA inclòs)

PVP fēnix 7X: des de 899,99€ (IVA inclòs)

Tota la informació de Garmin

Per obtenir més informació sobre les característiques, preus i disponibilitat de tots els seus productes, així com de les seves accions i patrocinis, visiteu els llocs web

www.garmin.com/es-ES

www.garmin .com/es-ES/blog

www.facebook.com/GarminIberia

twitter.com/Garmin_Iberia

www.instagram.com/garmin_iberia