El pròxim 16 de novembre, dissabte, l’estació de neu de Porté-Puymorens (Pirineus Orientals) inaugurarà la temporada d’esquí. Està prevista l’obertura del sector de la Vinyole i és probable que també obrin els altres sectors si les condicions meteorològiques així ho permeten. Es recomana consultar l’obertura oficial dels sectors a la web oficial www.porte-puymorens.eu

Neu pols des del primer dia

Amb més de 80 anys d’història, la històrica estació de neu de Porté-Puymorens situada entre les cotes 1600 i 2500, és una de les estacions familiars pirinenques amb més neu de qualitat i hores de sol. Els seus 900 metres de desnivell (un dels més importants del Pirineu), els 50 km esquiables i les seves 37 pistes (11 verdes, 7 blaves, 11 vermelles i 6 negres) ben traçades amb orientació Nord i Nord-est, són perfectes pels amants de la neu pols i els cims verges.

Des del poble al cim, en giny mecànic

El confort és un altre dels fets destacables d’aquest ressort. Els deu ginys mecànics de l’estació ofereixen la possibilitat de desplaçar-se sense necessitat d’agafar el cotxe i d’arribar des del poble fins als 2471 metres d’altitud, a l’arribada del telecadira de la Mine o fins l’entrada del giny mecànic de Fontfrède, on hi ha l’atractiu mirador voladís (2400 m).

Sentir-se en llibertat

Els incondicionals de la neu diuen que a Porté-Puymorens, les sensacions es multipliquen i que és el més aproximat a sentir-se en llibertat. Doncs, és el punt de trobada dels amants de l’esquí de muntanya perquè des d’aquí s’arriba als cims veïns. I, és per aquesta mateixa raó, la recerca permanent de llibertat, que l’estació disposa d’una Kite-school a Col du Puymorens. El lloc perfecte per experimentar aquesta sensació tan meravellosa com és volar. I, els amants de l’snow tenen aquí un snowpark de 500 metres de llargada, half-pipe i cronopista.

En plena natura

La natura és un altre dels punts forts de Porté-Puymorens; això la converteix en el ressort de neu perfecte per gaudir d’altres activitats més enllà de l’esquí com ara les passejades en trineu, raquetes de neu enmig del bosc, skijöring, escalada, esquí de fons o equitació. A més, l’estació també ofereix un espai lúdic i de descans, jardí de neu, dues zones de joc en la neu, zona de pícnic, tres restaurants d’altitud i tres zones d’aparcament.

Una estació assequible

Un altre dels avantatges d’esquiar a Porté-Puymorens és el seu preu assequible. A partir de 28 euros pots esquiar mitja jornada; per 24 euros, els nens d’entre cinc i onze anys; i, 26 euros, els joves i estudiants entre 12 i 25 anys. P.V.P. forfet: Mitja jornada 28 € adult / 24 € nen (de 5 a 11 anys) / 26 € joves (d’12 a 17 anys) i estudiants (de 18 a 25 anys). 1 jornada 33 € adult / 28 € nen / 31 € joves i estudiants / 115 € família (2 adults + 2 nens, nen extra 18 €). 2 dies 62 € adult / 52 € nen / 56 € joves i estudiants. 6 dies 162 € adult / 138 € nen / 146 € joves i estudiants. Gratuït per a menors de 5 anys i majors de 70 anys. Telecorda i pista de trineu gratuïts.