L’esportista català Pol Makuri aconsegueix el somiat bitllet i viatjarà a la Xina per competir en tres proves d’esquí de fons adaptat. Després d’anys de trajectòria en proves estatals i internacionals, el fondista del CENA s’enfrontarà al repte més important amb la motivació pels núvols.

Després de més d’una dècada en l’alt rendiment, a Pol Makuri li ha arribat la seva gran oportunitat en l’esquí de fons adaptat. L’esportista d’Igualada i del Club Esquí Nòrdic de l’Arp (CENA) disputarà els seus primers Jocs Paralímpics d’Hivern a Pequín, del 4 al 13 de març.

Els noms dels esportistes classificats per a la gran competició a la Xina els ha desvelat el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) en un acte oficial al Consejo Superior de Deportes (CSD) de Madrid. A més de Pol Makuri, la delegació estatal també estarà formada pel rider asturià Víctor González.

Disputar uns Jocs és un somni de tota una vida, de molts anys de picar pedra. Tinc el ple convenciment que sempre hem fet molt bona feina, i tothom mereix assolir els seus somnis, tinguem la diversitat que tinguem

Els Jocs Paralímpics de Pequín seran el repte més ambiciós al que s’haurà enfrontat mai el fondista català, que ja acumula diverses experiències de primer nivell internacional. Sense anar més lluny, el passat gener va disputar el Campionat del Món d’Esports d’Hivern Adaptats a Lillehammer (Noruega), on va ser 15è en la prova de mitja distància i 20è en l’sprint.

A Pequín, Pol Makuri competirà en tres proves: debutarà dilluns 7 de març en la que considera més important, els 20 km en estil clàssic, i seguirà amb l’sprint en tècnica lliure, per acabar amb els 12,5 km també en lliure.
Un somni de tota una vida

“Disputar uns Jocs és un somni de tota una vida, de molts anys de picar pedra. Tinc el ple convenciment que sempre hem fet molt bona feina, i tothom mereix assolir els seus somnis, tinguem la diversitat que tinguem. Més enllà del resultat, aquesta classificació serveix per donar ànims a la gent que lluita per un objectiu, i també per donar a conèixer el món paralímpic”, explica Makuri.

Hem tingut moments de tot, alts i baixos, llàgrimes, molts reptes entremig. M’he hagut d’aixecar mil cops, però veure tot l’esforç i sacrifici ha donat els seus fruits és impressionant

“Hem tingut moments de tot, alts i baixos, llàgrimes, molts reptes entremig. M’he hagut d’aixecar mil cops, però veure tot l’esforç i sacrifici ha donat els seus fruits és impressionant. Venen dies d’emocions a flor de pell que vull compartir amb vosaltres”, comenta amb un somriure.

Al llarg d’aquest camí, l’esportista català, amb una hemiparèsia que l’afecta a un braç i una cama, ha comptat amb el suport de la FCEH i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), entre altres.

En aquest sentit, la presidenta de la FCEH, Mònica Bosch, apunta que “estem molt contents per la classificació, més que merescuda, d’en Pol. Un esportista que ha treballat sense parar per aconseguir aquest objectiu i que hem pogut seguir la seva evolució de ben a prop. I ara li arriba aquest premi en forma de Jocs Paralímpics”.

Al català l’acompanyarà Víctor González, un experimentat esportista de snowboard que ja va competir als JJ.PP. de PyeongChang 2018, on va ser 12è en banked slalom. Recentment, l’asturià va ser 8è al Campionat del Món de Lillehammer.