Grandíssim resultat a la Copa d’Europa de descens disputada a l’estació de Tarvisio, Itàlia, on l’esportista de la RFEDI, Adur Etxezarreta, va aconseguir finalment aquest podi que se li resistia després d’una trajectòria sòlida a Copa d’Europa les últimes temporades. esperat resultat i es va col·locar en 2a posició.

La competició va ser el 14 de gener, i el velocista ha aconseguit assolir el seu objectiu pujar al podi amb la 2a posició ex aequo amb l’italià Nicolo Molteni, tots dos han marcat un crono de 1:47.71 i el guanyador ha estat el Lars Roesti amb 1 :47.56. Un resultat històric ja que segons les dades disponibles a les estadístiques de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) mai un espanyol, en categoria masculina, havia pujat al calaix de la Copa Continental.

Sens dubte, les ganes d’Etxezarreta ara són més fortes que mai. L’esquiador de velocitat de la RFEDI se sentia motivat després del seu pas per Lake Louise (Canadà) on va aconseguir el 27 de novembre passat un top 15 als entrenaments d’aquesta Copa del Món encara que no va rubricar en la competició.

Fa un any que espero aquest moment, i per fi ho he aconseguit. Tant jo, com l’equip, hem fet una gran feina. És un resultat molt important que em fa molta confiança de cara al futur i que m’ajudarà en futures Copes del Món

Adur, molt content després del resultat va comentar “fa un any que espero aquest moment, i per fi ho he aconseguit. Tant jo, com l’equip, hem fet una gran feina. És un resultat molt important que em fa molta confiança de cara al futur i que m’ajudarà en futures Copes del Món, gràcies a la baixada de punts FIS”.

El seu equip tècnic està format per Adam Peraudo i Toño Góngora, tots sota la batuta d‘Àngel Calero i Olmo Hernán. El velocista de 25 anys va sorprendre amb les seves victòries en proves de velocitat FIS a França i Itàlia i va acabar la temporada 2019-2020 amb una 7a posició al Descens de Kvitfjell de la Copa d’Europa.

Durant la temporada 2020-2021, va participar a 3 Copes del Món i als Mundials de Cortina d’Ampezzo, però va ser a la Copa d’Europa de Santa Caterina on va obtenir una 6a posició i una 12a a Orcieres Merlette.