En el marc del Fòrum Barcelona Capital, organitzat pel Círculo Ecuestre, el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI) Juan Antonio Samaranch, ha dialogat amb el director de La Vanguardia, Màrius Carol sobre la situació de el moviment olímpic i l’impacte que suposa per a una ciutat i un territori ser elegit seu d’un dels majors esdeveniments esportius de l’món.

Els dos protagonistes van iniciar la conversa davant els 120 assistents després del breu discurs de benvinguda per part d’Antonio Delgado, president de Círculo Ecuestre, i de la presentació del ponent per part d’Enrique Lacalle, vicepresident de club.

Carol va iniciar el diàleg exposant com en la seva opinió, Barcelona era una ciutat perfecta per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern i va donar pas a Juan Antonio Samaranch preguntant per aquesta oportunitat, que va confirmar que Barcelona és efectivament una de les grans candidates a acollir aquesta cita. No obstant això, Samaranch va assenyalar la importància de el projecte i del “llegat” que la celebració de cada olimpíada de deixar en el territori que l’alberg. “Si no hi ha un projecte que transcendeixi a la celebració dels Jocs, no té cap possibilitat d’aconseguir ser l’elegida”.

Pirineus-Barcelona, tècnicament és impecable

En aquest sentit, el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional va assenyalar que “avui en dia hem canviat la manera com triem les seus i donem molta importància al fet que les ciutats tinguin ia gran part de la infraestructura construïda”. Precisament a això, Samaranch va assenyalar que la candidatura de Pirineus-Barcelona “no té res a envejar a les candidatures amb les que competeix” al que ha afegit que “és tècnicament impecable i no té cap consideració negativa per part dels comitès tècnics”.

Davant la qüestió de el cost de l’organització d’uns Jocs Olímpics introduïda pel director de La Vanguardia, Samaranch va assenyalar que el cost ascendeix aproximadament ascendeix fins als 1.500 milions d’euros. No obstant això, el vicepresident de el Comitè Olímpic Internacional va apuntar que “amb tots els ingressos, el compte de resultats serà positiva ja que, només el COI injectarà més de 900 milions de dòlars”.

A més, Samaranch va assenyalar que la candidatura de Pirineus-Barcelona no necessitarà dedicar cap inversió addicional a la construcció de cap infraestructura que no existeixi actualment.

Sobre la possibilitat real que la candidatura de Pirineus-Barcelona sigui escollida com a seu, el vicepresident del COI ha assenyalat que la candidatura s’ha de mantenir al marge de qualsevol debat o desavinença política i va emfatitzar que en relació als principals rivals que Barcelona pugui tenir, Samaranch va assenyalar que “totes les candidatures són excel·lents candidatures, però hem de competir amb il·lusió” al que ha afegit que “no hi ha cap motiu pel qual Barcelona no vagi en igualtat de condicions que els altres candidats”.