Petra Vlhova (Eslovàquia) no va trigar a recuperar els seu camí de la victòria. Després de ser quarta a l’eslàlom Semmering (Àustria), Vlhova va tornar a ser protagonita després d’una gran primema màniga i d’una segona baixada en la que va saber jugar amb l’avantatge que tenia en una neu molt delicada per assolir la quarta victòria de la temporada a Zagreb (Croàcia), resultat que la consolida al capdavant de la classificacio de l’slàlom i de la general de la Copa del Món.

La primera màniga va ser un repte per a tot el camp amb condicions càlides i humides per combatre. Les millors corredores van acabar a una distància sorprenent, amb Vlhova amb un avantatge de 0,32 sobre l’austríaca Katharina Liensberger, mentre que Michelle Gisin (Suïssa) va quedar en tercera posició a només 0,38 segons. La nord-americana Mikaela Shiffrin també estava a la cacera a només 0,42 segons.

Després de ser 11a a la segona màniga Vlhova no es pensava que guanyaria la cursa

Tot i l’escàs marge, la segona tirada no va fer res per canviar els resultats finals, ja que Vlhova, Liensberger i Gisin van passar 1-2-3, amb Shiffrin aterrant a poca distància del podi. “Ha estat un dia molt dur per a mi avui”, va dir un alleujada Vlhova després de la cursa. “Vaig haver de tornar a trobar la meva confiança i tot el dia va ser una lluita, sobretot la segona màniga. Tot i que estava fora del podi, però vaig continuar lluitant fins a la meta”.

“Quan vaig veure que només era l’onzè temps més ràpid de la segona baixada, vaig pensar que estava segur del podi, però després va aparèixer el llum verd i no m’ho podia creure”, va dir Vlhova.

La d’aquest diumente era la quarta victòria de la temporada a la Copa del Món d’eslàlom de Vlhova, que pot afegir a dues tercere posicions a l’eslàlom gegant. Aquestes xifres són suficients per donar a Vlhova un avantatge de 128 punts a la classificació general de la Copa del Món per davant de Gisin. Liensberger també va obtenir una altra actuació forta amb el seu segon i segon lloc en tantes carreres. Va ser el tercer podi de la temporada de Gisin, després que guanyés a Semmering i aconseguís el tercer lloc a l’eslàlom Levi (Finlàndia).

[LES IMATGES DE LA VICTÒRIA DE PETRA VLHOVA AL SL DE ZAGREB]