Pere Vilà Collmalivern ha estat nomenat nou representant territorial de l’Esport a Barcelona en substitució de Santi Siquier, que ha exercit les funcions de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) a la demarcació els darrers vuit anys.

Pere Vilà va néixer a Girona el 1986. És llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Va obtenir el màster oficial en Dret de l’Esport per l’Institut Nacional d’Educació Física de Lleida (INEFC), l’Executive MBA per EAE Business School-Universitat de Barcelona i la diplomatura en Educació Física per la Universitat de Barcelona. Així mateix, ha cursat l’especialització en Private International Law per The Hague Academy of International Law, i l’especialització en dret del futbol per la Universidad Rey Juan Carlos. Actualment, és doctorand en Dret Públic i de l’Esport per la Universitat de Girona. 

El nou representant territorial de l’Esport a Barcelona ha estat assessor jurídic del Consell Català de l’Esport en la redacció del projecte per a una llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya. És funcionari de carrera des del 2008, amb una trajectòria professional vinculada a l’assessorament, la representació i la defensa jurídica de persones, empreses i administracions públiques, clubs i entitats vinculades al món de l’esport. També disposa d’experiència en la direcció d’organitzacions i ha exercit com a docent tant en estudis reglats com superiors i d’especialització.

En l’àmbit de l’esport, Pere Vilà ha format part del òrgans de govern de diferents entitats esportives, ha estat nedador i atleta federat durant molts anys i ha fet de monitor i entrenador aquàtic.