En el seu primer hivern formant part de la marca Grandvalira Resorts, Pal Arinsal ha tancat una temporada atípica i complexa per la manca de precipitacions de neu, amb un total de 430.516 dies d’esquí venuts, un 12% menys que l’hivern passat. La manca de precipitacions generalitzada al Pirineu durant la temporada i les temperatures per sobre de la mitjana en l’últim tram, que han portat a l’avançament del tancament de l’estació i a no poder operar durant la Setmana Santa amb normalitat, han penalitzat les xifres d’ocupació

Tot i això, l’estació s’ha vist compensada per un augment del 19% en la despesa mitjana per client. A més, les inversions fetes aquesta temporada en la millora dels restaurants del sector d’Arinsal han donat els seus fruits i han portat a una millora del servei i un creixement significatiu del negoci.

La meitat de neu respecte a la temporada passada

L’estació massanenca és la que més s’ha vist afectada per l’escassetat de precipitacions de neu aquesta temporada. Concretament, al sector de Pal, s’ha registrat una precipitació acumulada de 176 cm, la meitat que l’hivern passat, mentre que el sector Arinsal ha tingut 276 cm de neu acumulada durant la temporada, un 43% menys amb relació a la temporada 2021-2022. Malgrat tot, Pal Arinsal ha pogut oferir més del 75% del domini esquiable durant la gran majoria de dies que ha estat operativa gràcies als grans esforços dels equips de terreny i a la producció de neu de cultiu, amb 278.581 m3 d’aigua transformada en neu i una dedicació de 7.667 hores de treball per part dels equips de terreny amb les màquines trepitjaneu.

Creixement dels canals de venda online i recuperació dels mercats

La integració de Pal Arinsal a Grandvalira Resorts ha permès la creació dels passis anuals com el Nord Pass, que han donat un gran avantatge als clients permetent accedir tant a Pal Arinsal com a Ordino Arcalís, i fins a quatre dies a Grandvalira. Incloent-hi el Nord Pass, les vendes directes a través dels canals online de l’estació han experimentat un creixement del 28,3%.

Pel que fa a la procedència dels esquiadors, aquesta temporada s’ha refermat el client fidel de Pal Arinsal, principalment provinent d’Espanya, amb un 55%, i d’Andorra, amb un 19%. A més, el domini ha recuperat el mercat britànic, que ha representat el 16% del total de la clientela. Un altre increment significatiu d’aquesta temporada ha sigut el dels grups organitzats que visiten l’estació, amb més del doble (+103%) que l’hivern passat.

D’altra banda, en els 122 dies d’obertura de l’estació, el dia de més afluència a Pal Arinsal va ser el dissabte 11 de febrer, amb un total de 6.628 esquiadors.

Comapedrosa World Cup

En el vessant esportiu, la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra ha estat un dels moments àlgids de la temporada. La prova va rebre la participació de més de 120 atletes provinents de 20 països diferents i més de 150 participants en la modalitat Open per a esportistes no professionals, que enguany incorporava també la Individual Race.

Les dures condicions climatològiques que van marcar el cap de setmana van posar un any més en valor la feina dels voluntaris i dels cossos especials, així com de la capacitat d’adaptació de l’organització, gràcies als quals es va poder dur a terme la competició.

La satisfacció del client frega l’excel·lent

Els esquiadors han valorat l’estació amb una nota de satisfacció global de 8,55, fregant l’excel·lent, segons les enquestes realitzades per una consultora externa. Les àrees millor valorades, amb notes superiors al 9, han estat el temps d’espera a taquilles, l’habilitació de les zones d’aparcament i la neteja i el respecte pel medi ambient. Els clients també han valorat amb un notable alt el temps d’espera als remuntadors i la senyalització de pistes així com de les instal·lacions. Finalment, el 97% de la clientela ha assegurat que recomanaria esquiar a Pal Arinsal.

Inici de la temporada d’estiu

L’estació encetarà la temporada d’estiu el 9 de juny amb totes les seves atraccions per gaudir de l’entorn massanenc, com el Mountain Park o el prestigiós Bike Park de Pal Arinsal com a principal reclam, al qual es pot accedir amb els Forfets de Temporada Andorra Pass i Nord Pass. En aquest mateix punt tindrà lloc una nova edició de la Copa del Món UCI de BTT, del 22 al 27 d’agost, i aplegarà als bikers més importants del món. A més, gràcies al nou acord entre l’UCI i Discovery Channel, que en farà la retransmissió, es preveu que la cita creixi en magnitud.