L’estació de Pal Arinsal ha tancat la temporada amb 377.857 dies d’esquí venuts, xifra que no assoleix els objectius plantejats a inici de temporada i que representa un descens de l’11,7% respecte a l’hivern passat. El domini massanenc ha estat afectat pels efectes de l’arribada tardana de les precipitacions de neu, així com per altres factors meteorològics com el vent, especialment al sector d’Arinsal. Cal precisar, però, que els gruixos acumulats a final de temporada han estat significativament superiors a la temporada 2022-2023

Concretament, el sector Pal ha registrat un total de 275 cm de neu acumulada, mentre que l’any anterior van ser 176 cm, i Arinsal ha rebut fins a 344 cm, pels 279 cm de la campanya passada. Tot i que les principals precipitacions han arribat al tram final de la temporada, Pal Arinsal ha ofert un mínim del 70% de les pistes obertes durant pràcticament tota la temporada, en bona part gràcies a la producció de neu de cultiu que ha transformat 388.352 m3 d’aigua en neu i a la gran labor dels equips de terreny, que aquesta temporada han estat especialment importants. També ha estat molt rellevant l’estrena del nou telecadira Port Negre a Arinsal, el giny desembragable de 6 places de Doppelmayr que suposa el primer pas de la futura modernització del domini massanenc. Així mateix, cal destacar que en els 124 dies d’obertura de l’estació, el dia de més afluència a Pal Arinsal va ser el dilluns 12 de febrer, amb un total de 6.250 esquiadors.

Pel que fa a la procedència dels esquiadors de Pal Arinsal, aquest hivern s’ha refermat el client fidel de Pal Arinsal, principalment provinent d’Espanya, amb un 47,5%, i d’Andorra, amb un 15,5%. A més, la representació del mercat britànic i irlandès en el total ha crescut, suposant el 20,6% del total de la clientela. D’altra banda, l’estratègia de preus dinàmics també han tingut un impacte positiu en les vendes online de Pal Arinsal, que han experimentat un creixement del 10,54% respecte a la temporada passada, en què ja hi va haver un augment considerable del 28,3%.

Comapedrosa Andorra World Cup

En el vessant esportiu, la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra ha estat un dels moments àlgids de la temporada. La prova va acollir prop de 100 atletes provinents de 17 països diferents entre les dues curses que es van dur a terme, la Vertical Race i la Individual Race. Ambdós circuits van rebre els elogis dels atletes i de la ISMF, i juntament amb una meteorologia favorable, van permetre assolir una excel·lent 13a edició de la cita, que va transcórrer pel Parc Natural del Comapedrosa i va suposar una magnífica ocasió per posar en valor el patrimoni natural d’Andorra a nivell internacional.

Pal Arinsal frega l’excel·lent en les valoracions

Els esquiadors han valorat l’estació amb una nota de satisfacció global de 8,41, fregant l’excel·lent, segons les enquestes realitzades per una consultora externa. Destaca especialment la valoració de l’escola d’esquí i snowboard, que ha rebut una magnífica nota mitjana de 9,16, i la restauració ha fregat el notable alt amb un 7,90. Finalment, el 94,4% dels visitants de Pal Arinsal han assegurat que recomanaria l’estació.

Campionats del Món UCI de BTT

La temporada d’estiu a l’estació massanenca arrencarà el 14 de juny amb l’obertura del prestigiós Bike Park de Pal Arinsal, al qual es podrà accedir amb els Forfets de Temporada Andorra Pass i Nord Pass, mentre que el Mountain Park i les seves activitats per a tota la família es posaran en marxa el 22 de juny.

Aquest serà un estiu especial a Pal Arinsal amb el gran esdeveniment de l’any: els Campionats del Món UCI de BTT 2024. Del 28 d’agost a l’1 de setembre, els millors riders del món competiran per aconseguir el desitjat mallot de l’arc de Sant Martí de les disciplines Cross-Country, Olímpic, Short-Track, Relay, E-MTB i Descens.