La britànica Laura Tobin de la cadena ITV i Marc Redondo de La Sexta abordaran el canvi climàtic des de diferents perspectives

L’estació de Pal Arinsal acollirà aquest cap de setmana la trobada anual de meteoròlegs, en la qual professionals del temps de mitjans de comunicació d’arreu d’Europa compartiran experiències, coneixements i podran aprendre sobre les particularitats climàtiques de cada regió.

L’esdeveniment celebra ja la seva 6a edició i ho farà a partir d’aquest divendres 27 de gener i fins al diumenge 29. Hi assistiran representants de mitjans de comunicació andorrans i espanyols com RTVA, Antena 3, TVE i La Sexta; autonòmics com TV3, RAC1 i EITB, i de la resta d’Europa com Regne Unit, Irlanda, Portugal, els Països Baixos, Bèlgica, Grècia i Polònia.

 

La trobada va acompanyada d’unes xerrades que es duran a terme aquest divendres a les 18.30 h al Coll de la Botella i que encapçalaran Laura Tobin (ITV) i Marc Redondo (La Sexta), i que enguany giren entorn de la preocupació pel canvi climàtic. Tobin, molt popular al seu país per la seva trajectòria a les cadenes de televisió BBC i ITV, on actualment forma part del programa Good Morning Britain, presentarà el seu llibre Everyday ways to save our planet, en el qual exposa accions del dia a dia que es poden fer per mitigar-ne els efectes. Per la seva banda, Redondo també abordarà el tema de la crisi climàtica, però des del punt de vista de com es tracta aquesta informació als mitjans i com millorar-ne la comunicació, amb una ponència que porta per títol: Climate change communication and agenda setting. How can we improve?=.

També hi estarà present el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, que donarà la benvinguda a tots els participants, i la climatòloga del Servei Meteorològic Nacional del Govern d’Andorra, Lucía Rivero, que farà una presentació sobre el clima d’Andorra.

La trobada de meteoròlegs és també una excel·lent oportunitat per donar a conèixer Andorra i les seves condicions meteorològiques de cara a Europa, així com les seves muntanyes i estacions d’esquí. Els meteoròlegs i meteoròlogues ho podran descobrir a través de les diferents activitats programades que enguany inclouen esquí, raquetes de neu, múixing i una sortida amb buggies, a més de diferents experiències gastronòmiques i el ja famós après-ski de L’Abarset. En aquest sentit, arran de la integració de Pal Arinsal a Grandvalira Resorts, per primera vegada s’inclourà també una jornada a l’estació de Grandvalira.