L’estació d’Ordino Arcalís afronta les festivitats de Nadal amb la previsió d’obertura del 100% de les pistes i dels remuntadors. L’equip de terreny ha treballat intensament durant els últims dies per tenir condicionats tots els traçats de l’estació, incloent-hi els remuntadors que donen accés a les àrees de freeride. D’aquesta manera, si les condicions ho permeten, i sempre pendents de la meteorologia, al llarg de la setmana s’obriran progressivament tots els ginys i les pistes, per tal que a partir de dissabte els esquiadors trobin el màxim percentatge de domini obert.

Les cotes de neu oscil·len entre els 50 cm i els 90 cm de neu pols-dura. A més, s’ha previst un seguit d’activitats per als més petits: el Pare Noel esquiarà i volarà en speedride per l’estació i es trobarà amb els infants, que podran fer tallers a Els Planells.

Ordino Arcalís encara el Nadal a ple rendiment. L’objectiu de l’estació és oferir totes les instal·lacions a partir d’aquest dissabte, pendents de l’evolució de les nevades que s’han de produir fins a finals de setmana. L’equip de terreny ha condicionat els traçats que encara estaven pendents d’obertura, en aquest cas, les pistes negres; i actualment també treballa en la posada en marxa dels remuntadors que donen accés a les àrees de freeride. El teleesquí de Feixans serà operatiu des d’aquest dissabte, mentre que l’obertura del telecadira de Creussans requerirà una maniobra més complexa, ja que per la seva obertura està condicionada per la meteorologia. No obstant això, des de l’estació es destinaran tots els recursos necessaris per fer possible l’obertura.

(GALERIA D’IMATGES. Mira en aquestes fotos com està Ordino Arcalís)

Pel que fa a les pistes, es preveu la disponibilitat de la totalitat d’aquestes, incloent-hi les que encara no s’havien pogut condicionar fins ara: les pistes negres. De fet, aquest dimarts ja s’ha pogut obrir la Portella d’Arcalís.

Activitats en família per celebrar un Nadal idíl·lic

L’estació aposta per satisfer tots els públics, seguint la tendència dels últims anys pel que fa a activitats en família. D’aquesta manera, el dissabte 21 de desembre al matí el Pare Noel es deixarà veure per les pistes a partir de les 11h i els més petits podran fer-se fotos amb ell. Posteriorment, farà una baixada en tàndem d’speedride fins a l’àrea de Planells, on es trobarà amb els infants que l’estiguin esperant. A l’àrea de Planells es condicionarà un espai de tallers familiars, durant tot el matí oberts a tothom que ho desitgi.

Restaurants, més enllà de l’esquí

Tots els restaurants de l’estació estaran oberts i oferiran les seves especialitats. Però més enllà de l’oferta per a esquiadors, la Borda de la Coma també contempla la possibilitat d’apropar la seva cuina als vianants que s’atansin amb el Telecabina Tristaina. I no només això, sinó que també es podrà gaudir, sota reserva, de les experiències nocturnes que combinen la pujada en el trineu gegant (pendent de les condicions de la pista), amb un sopar basat en fondue o mitjana de bou amb altres especialitats. De la mateixa manera, també s’ofereix l’experiència gastronòmica al Refugi de les Portelles, a 2.600 m d’altitud, en un ambient molt més reservat i exclusiu, ja que la capacitat és reduïda.

Ski & Mountain Academy

L’escola d’esquí i snowboard, així com la guarderia i el jardí de neu, estaran a disponibilitat dels clients. Pel que fa a l’escola d’esquí, s’impartiran classes col·lectives i individuals, i els esquiadors també podran triar les Top Class, classes d’esquí personalitzades on també es fa un acompanyament per l’estació i es complementa amb sessions de videocorrecció.

A més, com és habitual també s’oferiran els serveis dels Grandvalira Mountain Guides, sortides per descobrir altres disciplines lligades a l’esquí. Aprofitant l’obertura dels ginys de freeride serà una bona oportunitat per fer classes amb l’escola especialitzada de freeride d’Ordino Arcalís, que compta amb monitors titulats i avalats per Freeride World Tour.

Durant el cap de setmana es posa en marxa el Magic Ski Club, l’opció lúdica d’esquí col·lectiu on tothom troba el seu lloc gaudint de la muntanya i de l’esquí.

També estarà disponible el circuit infantil Kids Forest, amb mòduls, salts, túnels i peralts.

Activitats, l’alternativa a l’esquí

Les activitats paral·leles a l’esquí centren les alternatives d’oci a l’estació. Sortides amb raquetes, motos de neu, speedride, excursions amb vehicle eruga, o l’snowbike són algunes de les propostes que s’ofereixen des de l’estació. A més, la caravana Airstream o les estades a les bordes de muntanya combinades amb sortides i excursions. També es poden fer vols panoràmics en helicòpter o heliesquí.

Previsions meteorològiques, més neu

Les previsions per als pròxims dies indiquen nevades intermitents fins al divendres, on s’espera que una pertorbació deixi fins a 30 cm de neu nova a cotes altes. Tot depenent de la neu i d’altres factors meteorològics, com el vent, es definirà el percentatge d’obertura durant les festes de Nadal.