Cap de setmana d’estrena de la temporada de neu a Andorra amb balanç positiu per part de l’estació d’Ordino Arcalís. Unes 3.500 persones entre esquiadors amb forfet de temporada i amb forfet de dia han volgut inaugurar-la. Aquesta és una temporada especial, ja que Ordino Arcalís recupera el forfet de temporada exclusiu de les seves pistes; i de la mateixa manera, per primer cop tots els esquiadors de Grandvalira tenen inclosa l’opció d’esquiar a Ordino Arcalís.

Això s’ha traslladat a les pistes, on molts usuaris del forfet de Grandvalira han volgut iniciar-se aquesta cap de setmana a les pistes de l’estació ordinenca. Fins al 3 de maig l’estació estarà operativa cada dia, esperant assolir la xifra de 170 dies d’obertura.

(Consulta totes les fotos de l’estrena de la temporada a Ordino Arcalís)

Molta expectació aquest dissabte a primera hora del matí al peu del Telecabina Tristaina per iniciar la temporada de neu al Principat. L’anunci de l’obertura de les pistes, tal com s’havia previst al sector de la Coma, va ser una notícia més que esperada pels esquiadors i pels agents econòmics que depenen d’aquest sector. I és que el fet de poder gaudir d’aquest esport des de tan aviat al Principat és un fet atípic i que ha estat molt ben rebut. Un total de 2.000 esquiadors durant la jornada de dissabte i uns 1.500 el diumenge han estat els encarregats de posar color a les pistes d’esquí.

Neu pols i obertura de més instal·lacions i pistes
Les pistes de l’àrea de la Coma han estat connectades amb la base de l’Hortell. També es va habilitar el telecadira de la Basera, dotant d’una alternativa més als clients, fins al Cap de la Coma. Aquest diumenge, i gràcies a la lleugera nevada que s’ha registrat durant la nit de dissabte, amb 10-15 cm més, es va poder obrir la pista de la Canaleta, que sumada a la pista Basera i el Pont han permès oferir una arribada més a la base. El percentatge de pistes obertes ha estat al voltant del 40%.

La meteorologia ha acompanyat, dissabte va ser un dia assolellat i durant la nit ha caigut una lleugera nevada que ha deixat uns 15 cm més a les cotes més altes, i que ha fet que la jornada d’esquí de diumenge hagi estat combinada amb estones de sol amb nevades febles a primera hora del matí. Les cotes oscil·len entre els 25-50 cm. Durant la setmana s’espera el condicionament de més pistes i instal·lacions, segons avancin les previsions meteorològiques, del que depèn el treball de l’equip de terreny. També s’aniran condicionant altres serveis, com l’escola (que ja ha estat operativa des de l’Hortell), el jardí de neu i s’obriran progressivament tots els restaurants.

Grandvalira Resorts
Una de les grans novetats de la temporada arran de la integració d’Ordino Arcalís amb Grandvalira ha estat el benefici de tenir inclòs el passi a l’estació d’Ordino amb tots els forfets. Aquest fet ha estat molt ben rebut entre els clients de forfet de temporada de Grandvalira, que amb el seu passi han pogut accedir a l’estació d’Ordino Arcalís i estrenar la temporada al mateix temps. La data oficial d’obertura de les pistes de Grandvalira és el 30 de noviembre.