La ubicació privilegiada d’Ordino Arcalís, que permet rebre una major quantitat de gruix i conservar millor la qualitat de la neu, ha tornat a ser clau perquè el domini ordinenc hagi tornat a batre el seu rècord d’ocupació des de la seva integració a Grandvalira Resorts. Així, ha sumat un total de 210.276 passatges, que augmenten gràcies, en bona part, als esquiadors provinents d’altres estacions de Grandvalira Resorts que també han aprofitat les bones condicions d’Ordino Arcalís. L’estació assoleix els 199.330 dies d’esquí venuts, un 7,5% més que la temporada passada, en què ja va assolir xifres històriques

El domini ha tornat a oferir la temporada més llarga dels Pirineus amb un total de 137 dies d’obertura, d’entre els quals el dia de màxima afluència va ser el dissabte 13 de gener, amb 3.565 esquiadors. Gràcies a les precipitacions de finals de novembre, l’estació va poder dur a terme una preobertura durant uns dies al sector de La Coma, essent la primera del Pirineu, i igualment ha pogut retardar el seu tancament una setmana més tard del previst.

L’estació ordinenca ha estat també la que més neu ha rebut, amb 379 cm de neu acumulada, un fet que ressalta un cop més la seva privilegiada ubicació i referma el seu prestigi com a destí que compta sovint amb la major quantitat i qualitat de neu, essent per això un referent en el món freeride. A més, la neu de cultiu també ha ajudat a mantenir l’oferta esquiable en moments clau de la temporada, oferint un mínim del 80% de les pistes obertes i en molts moments el 100%, en part també gràcies als 108.000 m3 d’aigua transformada en neu de cultiu aquest hivern.

D’altra banda, igual que les altres estacions de Grandvalira Resorts, Ordino Arcalís ha experimentat un creixement de la venda a través dels canals online, concretament d’un 17,85%. Pel que fa a la procedència dels esquiadors, Ordino Arcalís manté la gran fidelitat dels clients de proximitat, amb l’espanyol sent el més destacat amb el 68,4% del total, seguit de l’andorrà, que representa el 24,4%.

Espectacle freeride

Per primera vegada des de la seva primera edició, la cita del Freeride World Tour a Ordino Arcalís no es va poder disputar per la manca de condicions idònies fora pista a finals del mes de gener. Tot i això, sí que van poder tenir lloc a mitjans de març la 12a edició de la JAM Extreme FWQ 3*, emmarcada en el Freeride World Tour Qualifier (FWQ), el circuit que permet sumar punts per accedir al Freeride Word Tour, així com el 2024 YETI FWT Junior Ordino Arcalís, la prova del Freeride Junior Tour. Ambdues competicions es van poder disputar en unes condicions de neu excel·lents per als riders i van ser tot un èxit de participació.

El Trofeu Borrufa, una competició d’esquí alpí júnior de categories infantils molt estimada perquè ofereix als joves talents l’oportunitat d’experimentar una primera aproximació a les competicions internacionals, també va poder celebrar la seva 32a edició i disputar totes les proves amb normalitat. Un total de 259 corredors provinents de 27 països diferents van acudir a la cita, entre els quals 63 joves esquiadors d’Andorra seleccionats, que van conformar la participació andorrana més elevada arran de la inclusió de tots els esquiadors i esquiadores tecnificades dels clubs.

Bona valoració i satisfacció dels clients

Els esquiadors d’Ordino Arcalís han valorat molt positivament l’estació, concretament amb una nota de satisfacció global de 7,92, segons les enquestes realitzades per una consultora externa. L’escola d’esquí i snowboard ha estat l’àrea millor valorada, amb una nota mitjana de 8,84, mentre que la restauració ha rebut una puntuació del 7,52. Finalment, el 89,7% de la clientela que ha passat aquesta temporada per Ordino Arcalís ha confirmat que recomanaria l’estació als seus coneguts.

Temporada d’estiu

La darrera estació a concloure la temporada d’hivern, Ordino Arcalís, també serà la primera a tornar a arrencar a l’estiu. A partir del 8 de juny es podrà accedir al Mirador Solar de Tristaina a través del telecadira de Creussans i el Telecabina de Tristaina, amb els quals es facilitarà l’ascens a un dels punts més visitats a tot el país durant els mesos d’estiu, juntament amb la Vall de Sorteny i el Refugi, que reobrirà per les mateixes dates.