Per cinquè any consecutiu, Odlo ha estat premiada amb el Leader status de la Fundació Fair Wear (Vestimenta Justa). Aquesta qualificació s’atorga a fabricants de roba seleccionats pels seus esforços per millorar contínuament les condicions de treball en les seves cadenes de subministrament.

“Odlo s’enorgulleix d’anunciar els resultats de l’últim Brand Check Performance de la Fair Wear Foundation, una organització independent i sense ànim de lucre que treballa per millorar les condicions de treball a les fàbriques de roba de tot el món. Després el control anual realitzat per tercers, la Fair Wear Foundation va atorgar l’estatus de Leader a membres seleccionats que han assumit compromisos excepcionals per millorar les condicions de treball entre els proveïdors i que busquen activament solucions en àrees de producció complexes”, diu la nota de premsa de la marca.

A Odlo, veiem la responsabilitat social corporativa com un viatge, no un destí, que requereix un esforç consistent i consolidat

La Fundació Fair Wear explica que aquest premi d’estatus és el resultat dels amplis sistemes de diligència deguda i el programa de fabricació de Odlo que permet a la marca supervisar el 97% de les seves instal·lacions de producció, el resultat més alt de la seva història. El procés de planificació de la producció de Odlo també mira de prop els indicadors de compliment social en les seves avaluacions de proveïdors. A més, com a part dels objectius de la marca en matèria de salaris dignes, Odlo ha continuat augmentant els salaris dels seus treballadors de fàbrica en el seu pròpia instal·lació de producció a Romania. Odlo és propietària de dos centres de producció a Romania i Portugal, on es fabrica el 50% dels seus productes. Això juntament amb un alt palanquejament amb la majoria dels proveïdors, ha permès a Odlo ser eficaç en l’aplicació del Codi de Pràctiques Laborals de la Fair Wear Foundation.

Aquest premi de Leader Status de la Fundació Fair Wear és un fita motivadora en el nostre viatge per millorar l’impacte social de Odlo

“A Odlo, veiem la responsabilitat social corporativa com un viatge, no un destí, que requereix un esforç consistent i consolidat. Aquest premi de Leader Status de la Fundació Fair Wear és un fita motivadora en el nostre viatge per millorar l’impacte social de Odlo. Juntament amb Fair Wear Foundation i els nostres empleats, proveïdors i socis, seguirem esforçant-nos per augmentar el impacte dels canvis que fem per a les persones i el planeta “, comenta el director general de Odlo, Knut Are Høgberg.
Assegurar condicions de treball justes en la seva cadena de subministrament és una preocupació clau per Odlo. A l’incorporar-se a principis de 2008, Odlo va ser un dels primers membres de la Fundació Suïssa Fair Wear i ha demostrat un compromís constant amb l’aplicació de la norma més important del món en matèria de vestimenta justa. A més d’exigir directrius estrictes sobre pràctiques de treball, especificacions per a la seva supervisió i millores en les cadenes de subministrament mundials, la pertinença a la Fundació Fair Wear inclou també una auditoria anual exhaustiva de tots els membres. Els resultats es recopilen en el “Brand Performance Check” i després es publiquen. Els experts utilitzen indicadors predefinits per a comprovar si les empreses compleixen els requisits de la Fundació Fair Wear i en quina mesura les seves decisions i processos contribueixen a millorar les condicions dels treballadors de les fàbriques proveïdores.