Núria Pau, única representant femenina de l’equip espanyol d’esquí alpí en la Copa d’Europa i del Món, inaugurarà la temporada 2019/2020 aquest divendres a la Copa d’Europa de GS (modalitat Gegant) a Trysil, Noruega. L’esquiadora de Ribes de Freser, que aquests dies s’ha estat entrenant a Suècia amb l’equip espanyol, té com a objectiu per a aquesta temporada entrar en el top 20 de les Copes d’Europa, en el top 30 de les Copes del Món i en el top 75 del rànquing mundial. Com a objectiu a dos anys vista, Núria Pau lluitarà per participar en els seus primers Jocs Olímpics, a Pequín el 2022.

L’actual campiona d’Espanya en totes les disciplines d’esquí alpí – Slalom, Gegant i Super Gegant – inicia la temporada molt convençuda després d’una molt bona pretemporada. Núria Pau afirma que es troba en el seu millor moment física i tècnicament. Un bon estat de forma que la motiva per poder aconseguir tots els objectius que s’ha marcat per aquesta temporada. Després de debutar per primera vegada en les Copes del Món en la passada temporada, enguany, Núria Pau lluitarà per aconseguir el top 30 a la Copa del Món. Pel que fa al circuit de Copa d’Europa, l’objectiu és ser constant en el top 20, per anar puntuant dintre d’aquest rànquing tant en Slalom com en Gegant. Pel que fa a les competicions FIS, l’objectiu de Núria Pau és aconseguir estar dins del top 75 del món.

Des de divendres passat, Núria Pau s’està entrenant a Funäsdalen (Suècia) amb l’equip de la RFEDI per acabar de preparar les primeres proves de la temporada: les dues Copes d’Europa de GS a Trysil, Noruega (el 29 i 30 de novembre), i les dues Copes d’Europa de Slalom a   Funäsdalen, Suècia (l’1 i 2 de desembre). En aquestes primeres Copes d’Europa, Núria Pau ja lluitarà per començar puntuant i aconseguir així el dorsal per a les pròximes proves (només competeixen amb dorsal les 30 primeres esquiadores i en la primera prova sortirà sense dorsal, ja que no va acumular suficient puntuació en el circuit de Copes d’Europa en la passada temporada).

Enguany, Núria Pau té previst competir en les disciplines més tècniques, Slalom i Gegant, en el circuit FIS World Cup, en el circuit de Copa d’Europa i en les competicions FIS gràcies a tot el recolzament de la RFEDI que impulsa la seva carrera esportiva, i contant també amb l’acompanyament d’Ecofrog, Rodi Motor Services i Vall de Ribes. El calendari de competicions s’adaptarà per tal d’aconseguir els objectius que Núria Pau s’ha marcat juntament amb el seu entrenador de la selecció espanyola, Matteo Ferrara.

Camí als Jocs Olímpics de Pequín 2022

 Núria Pau va començar a esquiar als tres anys a la Vall de Núria i gràcies a la seva extraordinària progressió, als 12 anys entra a la Molina Club d’Esports, als 16 a l’equip català d’esquí alpí i als 17 a l’equip Júnior de la RFEDI. El 2017, es queda fora de l’equip espanyol per no complir els seus criteris i decideix viatjar sola a Sud-Amèrica durant tres mesos per aconseguir la puntuació necessària per poder entrar de nou a l’equip espanyol i poder lluitar així per a competir als Jocs Olímpics de Pyongyang 2018.

Torna com a campiona absoluta de Slalom especial i amb el rànquing mundial suficient per reincorporar-se a la RFEDI. Competeix al circuit de Copes d’Europa per poder entrar als seus primers JJOO i ho aconsegueix just una setmana després que aquests s’acabessin. Això no la desmotiva i aquella mateixa temporada finalitza en 16ª posició a les finals de la Copa d’Europa de Slalom a Soldeu, Andorra. La següent temporada, 2018/2019, la finalitza amb una destacada 36ª posició al Campionat del Món d’Are (Suècia); com a Campiona Absoluta de Bèlgica, Luxemburg i d’Espanya, en aquest cas finalitza en primera posició en totes les modalitats: Slalom, Gegant i Super Gegant. Uns resultats que li proporcionen molta força i motivació per seguir lluitant pel seu somni olímpic i aconseguir tots els objectius marcats per aquesta temporada per anar fent camí fins a Pequín 2022.