Victòria per als esquiadors Quim Salarich i Núria Pau als Campionats d’Espanya Audi Absoluts d’esquí alpí en la modalitat d’eslàlom disputada a Sierra Nevada el dilluns 28 de març, estació granadina que acollirà els campionats fins al 31 de març.

Durant aquest període, a més, se celebra el Trofeu Spainsnow FIS. Dimarts 29 tindrà lloc la prova d’eslàlom del Trofeu Spainsnow, i dimecres 30 es tornarà a reprendre els Campionats amb la prova de gegant, on destaca la participació de l’olímpica Núria Pau. A la primera jornada dels Campionats d’Espanya Audi Absoluts a Sierra Nevada ha tingut lloc la prova tècnica d’eslàlom (SL).

L´organització de l´esdeveniment va a càrrec de la Federació Andalusa d´Esports d´Hivern (FADI), l´estació d´esquí de Sierra Nevada i la Real Federació Espanyola Esports d´Hivern (RFEDI). El podi femení ha estat dominat per la catalana Núria Pau actual membre de l’equip femení que ha marcat el temps més ràpid de les 1:27.06.

+ GALERIA D’IMATGES AMB LES MILLORS FOTOS DE L’SLÀLOM DEL CAMPIONAT D’ESPANYA

Per part seva, Arrieta Rodríguez (IRMO-NKEF), membre de l’equip U21 de la RFEDI, ha aconseguit la plata amb un temps de 1:27.24, mentre que Mirentxu Miquel (CAEI-FCEH) s’ha penjat el bronze amb un temps de 1.30.00.

En categoria masculina, el campió ha estat Quim Salarich (LMCE-FCEH), en aconseguir el temps més ràpid de tots amb una marca final de 1:22:49. La segona posició ha estat per a Juan del Campo (EURO-NKEF), amb 1:22.96, mentre que el bronze ha estat per a Aingeru Garay (LVERV-NKEF), que ha finalitzat les dues mànegues de SL en un temps total d’1: 24.04.

Salarich, després de la primera jornada, ha declarat que avui hem tingut condicions complicades, amb calor, però s’ha aconseguit treure la carrera, tota l’organització ha treballat molt dur. Avui hem posat la cirereta al pastís proclamant-nos campió d’Espanya absolut d’eslàlom, després d’una bona temporada”.

La Núria ha explicat que: “estic molt contenta amb la cursa d’avui. Ho he gaudit i estic contenta de repetir el títol de campiona d’Espanya absoluta d’eslàlom. La pista ha aguantat bé gràcies a la bona feina de l’organització després de cada corredora”.