Núria Castán Baró, rider de l’equip internacional HEAD Snowboards, ha fet història convertint-se en la primera espanyola a entrar al Freeride World Tour (FWT), la competició més important del món de freeride on només competeixen les sis millors riders. A més, Núria Castán ha accedit a l’elit del freeride amb tan sols 22 anys i serà amb diferència la rider més jove del circuit, les altres participants tenen entre 27 i 41 anys.

Núria Castán, ambaixadora global de WearColour, debutarà dissabte que ve, 18 de gener, al Japó on viatjarà al costat del seu entrenador Narcís Vila. És la primera rider espanyola a entrar al FWT gràcies al seu rànquing i passa a formar part de l’elit del freeride al costat de la russa Anna Orlova, l’estatunidenca Erika Vikander, la francesa Marion Haerty, la neozelandesa Michaela Davis-Meehan i la canadenca Michelle Locke.

“Formar part de la família del Freeride World Tour és un sentiment inexplicable. És un somni fet realitat. Des que vaig entrar en el Free Júnior Tour el 2013 que he somiat amb arribar a l’elit del Freeride i estar entre les millors del món. Sabia que era difícil, però amb molt treball ho hem aconseguit”, afirma Núria Castán.

El seu objectiu per a aquesta temporada és fer un gran debut i mantenir-se en el FWT (les últimes dues riders del rànquing passen a formar part del Freeride World Qualifier – FWQ). Per a aconseguir el seu objectiu, la Núria haurà d’entrenar el doble, ja que les cares de la muntanya on se celebren les proves del FWT són més llargues i requereixen de més entrenament físic, força i resistència.

La rider originària d’Almoster (Tarragona), va començar la temporada FWQ 2019/2020 a Nova Zelanda el mes de juliol passat on va aconseguir de nou el triplet, guanyant amb autoritat les tres competicions del FWQ 2020 disputades: Remarkables de 4*, Mount Olympus de 2* i Remarkables de 2*. Aquests excel·lents resultats la van posicionar líder del rànquing FWQ 2020 i li han permès aconseguir la wild card per a entrar al Freeride World Tour, a causa de la lesió de Manuela Mandl. Es tracta d’una entrada anticipada ja que, si hagués mantingut el rànquing, hauria entrat en el FWT la pròxima temporada 2021.

La temporada FWT 2020 constarà de quatre proves i una final. La primera es disputarà del 18 al 25 de gener a Hakuba Valley, el Japó. Del 6 al 12 de febrer se celebrarà la prova a Kicking Horse, el Canadà, i del 28 de febrer al 3 de març a Ordino Arcalís, Andorra. Del 7 al 13 de març se celebrarà a Fieberbunn, Àustria, i la final es disputarà del 18 de març al 5 d’abril a Verbier, Suïssa, en la seva categoria, de les 6 participants només podran entrar les 4 millors del rànquing, una vegada disputades les 4 primeres proves.