Castán suma amb aquesta nova victòria 8 proves consecutives guanyades en NZ en les últimes quatre temporades i es consolida en el lideratge del FWQ 2020 SNB Dones

Núria Castán Barón, rider de l’equip internacional HEAD Snowboards, va obtenir la matinada del passat dimarts una nova victòria a Nova Zelanda, aquesta vegada en Mt. Olympus (la seva segona casa en NZ). Es tracta de la quarta victòria consecutiva de Castán en aquesta prova des que es va començar a realitzar en el 2016, sent així l’única guanyadora de la prova en la seva categoria.

El descens va ser en la cara de Ardies, molt prop de Mt. Olympus. Castán va optar per una línia no gaire ràpida, però buscant trucs que li donessin punts addicionals. Només sortir, va començar amb un 180, posteriorment va realitzar un salt bastant gran i una diagonal per a anar a buscar un altre salt que fins a aquest moment només havien fet els homes de la categoria de SNB. En la part inferior de la cara, aprofitant un desnivell del terreny, va realitzar un 360 sent la primera vegada que el completava en una competició oficial.

Malgrat la bona actuació, Castán va ser penalitzada perquè va tenir un Buttchek (tocar amb la part posterior en el sòl, però sense arribar a caure) en la recepció d’un dels salts. Encara així, la penalització no va evitar que al final ocupés la primera posició en aquesta competició.

Mt. Olympus, la segona casa de Castán en NZ

Aquesta competició es va començar a realitzar en la temporada 2016/17, coincidint amb el primer viatge de Castán a Nova Zelanda. En el seu primer viatge a les antípodes, de les tres proves que va realitzar, Mt Olympus va ser l’única prova en la qual va poder estar en el podi. De fet, va ser la seva primera victòria a Nova Zelanda. Des d’aquest moment fins a dia d’avui, les seves participacions en aquesta competició es compten per victòries, guanyant en la seva categoria totes les edicions que ha participat en Mt. Olympus.

Nova Zelanda, una altra temporada d’èxits

En aquesta temporada, ha aconseguit una vegada més un triplet increïble en vèncer en les tres competicions de NZ. L’increïble és que és la segona vegada que ho aconsegueix, dels seus quatre desplaçaments a NZ. D’un total de 12 proves, ha aconseguit 8 victòries (dues victòries en Remarks 4* i quatre victòries en Mt. Olympus 2* i dos Remarks 2) i un 3r lloc en la prova de 4* de Remarks en el 2018.

Aquests excel·lents resultats mostren el seu bon estat de forma i li permeten ser líder del rànquing FWQ del 2020. Un lideratge que li permetran afrontar amb tranquil·litat les competicions a Europa que se celebraran a partir de gener del 2020 en tenir, a priori, els punts necessaris per a poder participar en totes les proves de 4* FWQ que es vagin a realitzar.  La previsió és: Arcs (França), Nendaz (Suïssa), Montafon i Obergurgl a Àustria.