El patinador català demostra estar recuperat físicament  mentalment amb un balanç de resultats on hi destaquen tres medalles i una 12ª posició absoluta en marató. Una grata experiència que ara pot completar amb el Campionat d’Europa, a Pamplona a finals d’agost.

En uns World Roller Games, que pràcticament equivalen a uns Campionats del Món. Amb la companyia de família i amics. I, també, l’atenció mediàtica dels mitjans de comunicació. No era un escenari senzill el que havia d’encarar durant una setmana de competició. I els resultats demostren que Nil Llop està fet d’una pasta especial.

Tres medalles (or, plata i bronze) com a resultat, aparentment, més cridaner. Però convé no oblidar la quarta posició obtinguda en modalitat relleus o la 12ª posició en marató (1r júnior). Només la 34º posició als 1.000 metres desentona dins d’aquest ventall de resultats de primer nivell.

200 metres
1º Salomon Enrique Carballo (Colòmbia)        2º Jian You Lin (Xina Taipei) 3º Nil Llop

Nil: “Les sensacions eren molt bones i em vaig classificar amb el millor temps però crec que a la final em va poder una mica la pressió”.

500 metres
1º Nil Llop        2º Li-Yang Kuo (Xina)        3º Timo Lehnertz (Alemanya)   

Nil: “Tenia una estratègia clara, que era enganxar-me al darrere de l’atleta colombià i ens ho vam jugar tot a l’última volta. En plena lluita va desplaçar la meva trajectòria amb el cos i el van acabar desqualificant”. 

1.000 metres
1º Zhenhai Zhang (Xina)        2º Elia Fasolo (Itàlia) 3º Jason Suttels (Bèlgica)        34º Nil Llop  

Nil: “La nit anterior havia plogut i hi havia fang a la pista. La realitat és que no vaig trobar les bones sensacions en cap moment, no em vaig saber adaptar”.

Relleus
1º Colòmbia        2º Itàlia 3º Corea del Sud        4º Espanya Nil: “No va ser una prova fàcil i hi havia un alt nivell però crec que la 4º posició és molt bona i merescuda. Tot i això vam cometre algunes errades que s’hauran de corregir de cara al futur”.

Volta al circuit
1º Sabien Tinson (Estats Units)        2º Nil Llop 3º Wei Lun Wang (Xina)

Nil: “Tenia molt bon feeling amb aquesta prova i el camí que vaig fer fins a arribar a la final ho demostra. Un cop a la final vaig haver de remuntar per pujar al podi, però no va ser suficient per caçar el nord-americà”.

Marató
1º Nolan Beddiaf (França)        2º Bart Swings (Bèlgica) 3º Felix Rijhnen (Alemanya)        12º Nil Llop

“Molt satisfet amb la marató, ja no només per la 12ª posició general sinó per acabar com a millor júnior”.

El pròxim objectiu, en l’horitzó
Després de l’experiència viscuda al Front Marítim de Barcelona en una setmana molt exigent per cos i ment, Nil Llop es prendrà uns dies de descans, però no en excés. El català ja té entre cella i cella el pròxim objectiu, el Campionat d’Europa de patinatge de velocitat, que acollirà Pamplona entre el 26 d’agost i l’1 de setembre.

En el marc dels World Roller Games també cal mencionar la medalla de bronze obtinguda per Luisa Maria González com a integrant de l’equip espanyol en els 3.000 metres en pista per relleus.

Text i fotos: FCEH