Nil Llop, Luisa María González i Carla Álvarez, als Jocs Olímpics de la Joventut. Els tres patinadors de velocitat de la FCEH competiran a la prestigiosa cita internacional, el mes de gener a Lausana (Suïssa) formant part de la selecció estatal de la RFEDH. Tots tres van obtenir la classificació en les dues Copes del Món Júnior disputades aquest novembre.

L’any 2020 arrencarà amb una cita de gran interès per als aficionats als esports d’hivern. Entre el 9 i el 22 de gener, la ciutat suïssa de Lausana acollirà els Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern (Youth Olympic Games), que reuneix, cada quatre anys, els millors esportistes joves del planeta. I el patinatge de velocitat català hi estarà present.
Gràcies als bons resultats obtinguts aquest mes de novembre a les Copes del Món Júnior ISU disputades a Bjugn (Noruega) i Enschede (Holanda), els patinadors de la FCEH Nil Llop, Luisa María González i Carla Álvarez podran competir en un dels majors aparadors mundials d’aquest esport.
Després d’un extens i entortolligat mètode de classificació, l’ISU ha publicat aquesta setmana les places disponibles per a cada selecció, un cop analitzats i filtrats els resultats. Inicialment, Espanya tenia accés a dues places, que eren per a Nil Llop i Luisa María González. Finalment, però, l’ISU ha atorgat una segona plaça en categoria femenina, que ocuparà la també patinadora catalana Carla Álvarez.

Així doncs, els tres patinadors del club Barcelona Short Track, dirigits per Sandra Gómez, viatjaran el gener a la capital de l’olimpisme per disputar les quatre proves previstes al calendari: els 500 metres, 1.500 metres, Mass Start i la Mixed Team Sprint. I com ja va assegurar Llop aquesta setmana a les xarxes socials, no visitaran Lausana precisament per fer-hi turisme.

Hi aniran amb el bagatge acumulat en aquest primer tram de la temporada, amb competicions a Noruega i Holanda. En aquesta darrera prova, Llop va mostrar un bon nivell als 1.500 metres, on va acabar 21è amb millor marca personal, així com als 1.000 metres, on va ser 11è també millorant el seu anterior registre. A més, a la prova Mass Start va finalitzar 6è.
Per la seva part, la patinadora d’origen colombià, Luisa María González, va tenir en una 22a posició als 500 metres el seu millor resultat.

A un mes i mig pels Jocs Olímpics de la Joventut, el compte enrere està actiu per veure els tres patinadors en acció. Concretament, el patinatge de velocitat tindrà lloc a St. Moritz del 12 al 16 de gener.