Les nevades descarregades aquests darrers dies al Pirineu francès garanteixen la neu fins a Setmana Santa. El domini esquiable de Luz-Ardiden, als Alts Pirineus, acumula 250 cm de neu fresca; als Pirineus Atlàntics, Gourette i Artouste superen els 200 cm (220 i 210 cm, respectivament); mentre que Gavarnie-Gèdre (Alts Pirineus) i Les Angles (Pirineus Orientals) compten amb 190 cm (www.lespyrenees.net).

Alts Pirineus: 250 centímetres de neu fresca

Vuit estacions de la regió d’Alts Pirineus acumulen gruixos de neu entre els 250 i els 50 cm de neu fresca. Luz-Ardiden és l’estació de neu del Pirineu francès amb més neu del moment, amb 250 cm. La segueixen els resorts de neu de Gavarnie-Gèdre (190 cm), Piau Engaly (160 cm), Cauterets (145 cm), Grand Tourmalet (130 cm), Saint Lary (110 cm) i Val Louron (50 cm).

Pirineus Atlàntics: Més de 200 centímetres de neu fresca a l’altra banda de la frontera

Les estacions de neu de Gourette (220 cm), Artouste (210 cm) i Arette La Pierre Saint-Martin (140 cm), ubicades al cor dels Pirineus, són els ressorts de neu dels Pirineus Atlàntics que acumulen més quantitat de neu fresca.

Neu fresca per gaudir de l’autenticitat de l’Alta Garona

Els ressorts esquiables de l’Alta Garona també acumulen gruixos importants de neu. L’estació estrella dels Pirineus Centrals, Peyragudes, disposa de 135 cm de neu fresca; mentre que Luchon–Superbagnères, el balcó natural dels Pirineus, té gruixos de 130 cm.

Màxima llibertat a l’Ariège

Ariège, el paradís pels amants de la llibertat, de la natura en estat pur i de les noves sensacions, també troben bona neu. Ax-3-Domaines és l’estació amb més neu de la regió francesa d’Ariège, amb gruixos de fins 120 cm. Per la seva banda, les belles estacions de neu d’Ascou i Les Monts d’Olmes compten amb gruixos de 70 cm. Mentre que Le Mourtis i Guzet presenten 35 i 30 cm de neu fresca, respectivament.

190 centímetres als Pirineus Orientals

Les Angles és el poble estació dels Pirineus Orientals amb més neu fresca; acumula gruixos de 190 cm per gaudir de les pistes que arriben fins al nucli antic. La segueixen Porté Puymorens (170 cm), Cambre d’Aze (160 cm), Formiguères (120 cm) i Font-Romeu Pyrénées 2000 (110 cm).

AGENDA

DEL 12 AL 15 DE MARÇ

SNOW GAY A AX-3-DOMAINES

Esdeveniment festiu, obert a tots els públics.

DEL 13 AL 14 DE MARÇ

CAMPIONAT DE FRANÇA D’ES­QUÍ DE VELOCITAT, A GAVARNIE

Després de 35 anys del llançament del primer quilòmetre a l’estació de Gavarnie-Gèdre, els millors esquiadors francesos es retrobaran al Campionat de França.

15 DE MARÇ

TROFEUS PIC D’ANIE I GÉRA­RD TRAILLE A LA PIERRE SAINT-MARTIN

Carreres d’esquí de muntanya.

DIA DELS INFANTS A LA PIERRE ST. MARTIN

Jocs, construcció d’iglús, contes al bosc, trineu, etc. al domini de Braca.