De la mateixa manera, paral·lelament al FWT, també es farà el Freeride Júnior World Tour on competiran 90 juniors entre aranesos i riders vinguts d’altres territoris a gaudir de la competició de més alt nivell entre els joves en aquesta disciplina.

En aquest cas, la zona triada per a aquesta prova és la del ‘Teso dera Mina’ en un descens de 150 metres de desnivell que substitueix al clàssic itinerari del ‘Escornacrabes’, lloc en què va tenir lloc la prova l’any passat. Del FJWT destaca que hi haurà tres categories en la disciplina d’esquí que són les d’U14, U16 i U18. En els casos del descens amb esquí per a dones, surf de neu per a dones i surf de neu per a homes, únicament es comptarà amb les categories U14 i U18.

Naut Aran és el patrocinador principal d’aquest certamen amb un pressupost de 8.000 euros i comptarà amb representació dins d’aquesta competició perquè hi haurà tres veïns del municipi en esquí d’homes i dues dones en surf de neu. Un d’aquests, que competirà en la categoria d’U16, Laurens Jaquet, explica que “és tot un honor poder tenir una prova d’aquestes característiques de nivell mundial en la nostra pròpia casa. Aquí els riders locals podem tenir un avantatge i és que ens coneixem el terreny al peu de la lletra perquè estem gaudint de Baqueira Beret sempre que podem. Nosaltres també ho notem quan anem a Tignes, Verbier o Ordino-Arcalís i ara podem gaudir nosaltres de competir a casa.”

Està previst que la prova tingui el seu inici el diumenge al voltant de les 10.00 del matí amb el lliurament de premis a les 15.30 segons informen des de l’organització del Freeride World Tour.

Unió de la Federació Internacional d’Esquí i Freeride World Tour

Mitjançant l’adquisició del FWT, FIS englobarà totes les disciplines de l’esquí i el surf de neu, dotant-les de major força i potència per a #desenvolupar en l’escena global.

FWT continuarà dirigint l’operació quotidiana del Tour, i seguirà compromès amb els seus valors essencials de seguretat, rendiment, responsabilitat, inclusió i diversió. De fet, el format de competició, que ofereix un camí just per a tots els atletes -des dels esdeveniments de base als d’elit- i el sistema de puntuació, continuen sent els mateixos. FIS se centrarà en el màrqueting i el govern del FWT, transmetent una estructura que segueix les directrius d’altres esports Olímpics consagrats.