A causa del continuat esclat i difusió del coronavirusi de les restriccions a les reunions públiques a Suïssa, juntament amb les restriccions de viatges augmentades anunciades, les finals de la Copa del Món de esquicròs a Suïssa van haver de ser cancel·lades, una modalitat espectacular i apassionant que per desgràcia no té la difusió que a tots ens agradraia a casa nostre.

Això vol dir que no es duran a terme les lluites a la pista pels Globus de Vidre, ni masculines ni femenines. Com que Sandra Naeslund (Suècia) es trobava a 59 punts per davant de la seva perseguidora Fanny Smith (Suïssa), el gran Globus de Vidre es va dirigir a la sueca de 23 anys per segona vegada després de la seva èxit de temporada 2017/18, on també va guanyar la FIS Freestyle Global Crystal Globe, trepitjant al podi a cada competició de la temporada, principalment al primer lloc.

Naeslund ha estat al podi nou vegades aquesta temporada, de les quals es va endur tres victòries.

La lluita pel Globus de Vidre de SX s’hauria dut a terme al sòl de casa de Fanny Smith, amb la seva família i amics animant-la, cosa que és una gran motivació, però també una gran pressió per a ella. Està segur que això hauria donat un cop fort a la estrella de l’esquí suïssa, però no podrà ser.

Smith ha tingut una temporada molt reeixida aquest any amb set punts del podi dels quals quatre van ser victòries. També cal destacar que Smith va guanyar el seu primer SX Crystal Globe el 2013 i des de sempre no ha acabat una temporada per sota del tercer lloc del Mundial.

Així doncs, en teoria, Smith tenia l’oportunitat d’atrapar el món aquesta temporada, però amb la cancel·lació de l’esdeveniment, el gran Globus de Vidre d’aquesta temporada ha estat per a Sandra Naeslund (Suècia).

Marielle Thompson (Canadà) va aconseguir el tercer lloc a la classificació general per segon any consecutiu, després d’una temporada força reeixida, però no assolir prou punts del podi per haver estat en la lluita pel primer lloc.

Kevin Drury és el guanyador del gran Globus de Vidre d’esquicròs d’aquesta temporada

Des de la victòria a Megève (França) a principis de febrer, Kevin Drury (Canadà) va guanyar un marge de punts de la Copa del Món prou gran com per no ser amenaçat per ningú dels seus competidors. Drury ha tingut la temporada més reeixida de la seva carrera, després d’haver aterrat al podi com a guanyador o en segona posició en set de les deu competicions d’aquest any. Drury semblava imparable, amb unes actuacions increeïbles, demostrant unes excel·lents habilitats tècniques i un esquí realment ràpid.

Ningú dels seus competidors va poder assolir el nivell que va mostrar Drury des de principis de desembre. Per tant, el Globus de Cristal és ben merescut.

La batalla pel segon i terce lloc general estava oberta. Amb la cancel·lació de les finals, el segon lloc es dirigeix a Ryan Regez (Suïssa) amb un total de 454 punts (314 punts per darrere de Drury), i el tercer classificat passa a ser el campió olímpic Brady Leman (Canadà) amb 428 punts.

Thomas Mayrpeter, d’Àustria i Courtney Hoffos, del Canadà, han guanyat els premis Rookie de l’any de la temporada i la Copa de Nacions va anar a un equip canadenc immillorable aquest any.