Baqueira Beret ha tornat a vibrar amb un dels esdeveniments d’esports d’hivern més espectaculars del món com és el Freeride World Tour gràcies als 50 millors esquiadors i surfistes de neu internacionals en un cap de setmana amb 17.000 esquiadors a l’estació, 5.000 dels quals van passar al llarg de la competició pel Baciver. En esquí es van emportar la victòria la nord-americana Addisson Rafford i el suec Max Palm i mentre que en surf de neu la vencedora va ser la canadenca Katie Anderson i el també nord-americana Michael Mawn. Els esquiadors espanyols Abel Moga, Eli Marina i Aymar Navarro i van realitzar una bona actuació davant del nombrós públic congregat quedant a les posicions 7è, 9a i 10a.

Després d’una setmana de meteorologia absolutament hivernal, el diumenge 29 de gener va clarejar amb uns tímids núvols que es van dissipar per deixar al descobert la majestuositat de l’imponent Baciver 2644 metres que corona l’àrea de Beret.

+ LES MILLORS IMATGES DEL FREERIDE WORLD TOUR DE BAQUEIRA EN AQUEST ENLLAÇ

Amb aquestes condicions de cel clar encara que un intens fred amb temperatures de -10ºC, que garantien la qualitat de neu excel·lent, el mig centenar de riders arribats de totes les parts del món esbossaven aquest somriure a mig camí entre els nervis de llançar-se al buit i les ganes de podi en un dia de solàs aranès.

Així les coses, el surf de neu femení va obrir la competició encara amb bona part de la cara nord-oest del Baciver a l’ombra amb la victòria de la canadenca Katie Anderson amb 80 punts, seguida de la russa Anna Orlova amb 72 pts i el bronze va ser per a l’americana Erika Vikander que l’any passat aconseguia l’or a la neu aranesa. En surf de neu masculí el millor sens dubte ha estat el nord-americà Michael Mawn, ja vencedor l’any passat a Baqueira, que ha aconseguit 93 pts amb una línia de gran risc. La plata ha estat per al seu compatriota Holden Samuels amb 90 pts i el bronze se l’ha endut el francès Ludovic Guillot-Diat amb 86 pts.

En esquí femení, les nord-americanes Addisson Rafford i Molly Armanino, totes dues rookies al FWT, s’han endut l’or i la plata amb 72 i 70 pts. La tercera al calaix ha estat la suïssa Sybille Blanjean que ha aconseguit 66 pts. En homes, Max Palm s’ha endut l’or a Suècia amb una baixada absolutament espectacular en què ha aconseguit sumar 86 punts dels jutges. L’han acompanyat al podi el francès Oscar Mandin amb 83 pts i el també suec Carl Regner Eriksson amb 81 pts.