Gairebé com aquell que diu no hem començat la temporada que ja ens arriben notícies d’accidents i de víctimes mortals per culpa d’una allau. El darrer cap de setmana una allau va atrapar a dos snowboarders que, tot i anar degudament equipats, no van salvar la vida. Aquesta està sent una tardor amb molta presència de neu en alguns punts, una neu inestable degut a les temperatures, tal com de fet també es va poder constatar a l’estació aragonesa d’Astún, on un jove esquiador va ser atrapat per una allau però afortunadament tot va quedar en un ensurt.

En el cas dels dos snowboarders l’accident va tenir lloc a l’estació austríaca de Sölden. Segons les autoritats locals els joves es van veure sorpresos per una gran quantitat de neu quan estaven fora de pistes, és a dir, fora del límit marcat per l’estació, una neu que fins hi tot va arribar a entrar en una pista marcada.

Els joves, com deiem a l’inici, anaven equipats com cal, però tot i això els grups de rescat –van intervindre equips especialitzats amb gossos, helicòpters i més de 60 persones– no van poder fer res per salvar-lis la vida.

Un fatal accident que no fa res més que advertir-nos de la perillositat de la muntanya, ja parlem de l’estiu o de l’hivern.