Jake Burton ens ha deixat. El fundador de Burton Snowboards, Jake Burton, ha mort a l’edat de 65 anys.

És amb un cor intens que compartim que el fundador de Burton, Jake Burton Carpenter, va morir ahir a la nit en pau, envoltat de persones estimades com a conseqüència de complicacions per part d’un càncer. Va ser l’ànima del surf de neu, el que ens va donar l’esport que estimem“, deia un tuit de Burton Snowboards.

Jake Burton Carpenter va fundar Burton Snowboards al seu garatge de Vermont (USA) al 1977, i des de llavors ha dedicat la seva vida al surf de neu. Burton va tenir un paper fonamental en el creixement del surf de neu, passant de ser un esport ‘radical’ i alternatiu a convertir-se en un esport mundialment reconegut, olímpic i que té al seu costat a tota una indústria.

Jake Burton va tenir l ‘habilitat de saber sobreviure en aquest negoci, de convertir-se en el número 1 del sector, i de mantenir encara una imatge de marca ‘cool’, pura, un aspecte sempre a tenir en compte en un esportd que fa cultura de vida com és el surf de neu.

Batejar com “el pare genial d’aquest esport” per Shaun White, la mega estrella de l’snowboard i el referent de la marca, va definir un esport que de no haver existit ell probablement no hagués estat igual i tampoc hagués tingut l’evolució que ha tingut.

Descansi en pau.

* Pots conèixer tot el que vulguis de las marca en el seu web: www.burton.com