Més de mig miler d’esquiadors han inaugurat el dissabte 23 de novembre la temporada hivernal 2019/20 a Sierra Nevada, en una jornada d’obertura condiciona per les adverses condicions meteorològiques que van obligar a retardar la posada en marxa de remuntadors i van limitar la superfície esquiable inicialment prevista.

L’estació d’esquí, que durant el divendres va rebre una significativa nevada que es va tornar a pluja a final de dia, va haver de fer tasques de desbloqueig de mitjans mecànics i recondicionat de pistes (nou trepitjat) per inaugurar temporada.

(GALERIA DE FOTOS: Les imatges del primer dia de neu)

Per a la jornada d’aquest diumenge, en què s’anuncia una sensible millora meteorològica -existeix el risc de ratxes de fort vent en zones altes-, l’estació té previst obrir 13 quilòmetres esquiables, 900 metres de desnivell i 7 remuntadors, si bé dos ells (Veleta I i Veleta II) s’incorporaran al llarg del matí en funció de les tasques de desbloqueig i neteja de gel.

SnowFriday

D’altra banda, un total de 5.200 usuaris es van beneficiar de l’SnowFriday, una promoció especial d’obertura de temporada que, a causa de l’allau de sol·licituds, va causar problemes en els servidors de la web i centre de comerç.

L’oferta de 2.000 forfets a 70 euros es va ampliar a venda il·limitada d’unitats fins a les 24.00 hores de divendres.