Més d’un centenar de treballadors de Cetursa Serra Nevada i voluntaris mediambientals coordinats pel Batalló Basurista han participat avui en una jornada de neteja de l’domini esquiable de Sierra Nevada de què s’han retirat 30 metres cúbics de residus.

Els participants en la jornada, que van accedir als punts de neteja en mitjans mecànics -tc A l’Andalus i Telecadira Veleta, oberts per a l’ocasió-, s’han distribuït per grups en les diferents zones de l’estació: Veleta, Llaguna, Loma de Dílar , Cauchiles, Borreguiles i Río-Maribel.

Pals i cordes de senyalització de pistes, restes de matalassos de protecció, plàstics, llaunes i ampolles han compost el gruix dels elements retirats pels voluntaris, entre els quals es trobaven representants de la Federació Andalusa de Muntanyisme (FAM), Federació Andalusa de Esports d’Hivern (FADI), Associació de veïns de Pradollano-Monachil, empresaris de l’estació, i veïns de Güéjar Serra, entre d’altres col·lectius.

La jornada de neteja es produeix 15 dies abans de l’obertura de les instal·lacions d’estiu

 

El conseller delegat de Cetursa Serra Nevada, Jesús Ibañéz, que va participar en la jornada al costat d’altres directius i treballadors de l’estació, va destacar el compromís ambiental dels diferents “actors de Sierra Nevada, que s’han unit a la crida de l’estació per eliminar els elements que, afectats pels temporals de l’hivern, es trobaven dispersos per alguns punts de l’domini esquiable “.

[MIRA LA GALERIA DE FOTOS DE LA NETEJA]

“Ara Sierra Nevada està més neta”, ha subratllat Ibáñez, que va recordar que no es tracta de la primera acció de neteja desenvolupada aquest estiu a Sierra Nevada, ja que al juny el Club Rotary Granada va realitzar una primera batuda amb el mateix objectiu, juntament amb els treballs ordinaris de desmuntatge i recollida de material que realitza l’equip de pistes de Sierra Nevada.

La jornada de neteja es produeix 15 dies abans de l’obertura de les instal·lacions d’estiu a l’estació d’esquí i muntanya de Sierra Nevada.