Michelin recomana els pneumàtics Tot Temps com a millor solució per circular amb seguretat tot l’any, sense limitacions de mobilitat en condicions climatològiques adverses. Gràcies al seu disseny i als compostos de goma específics, aquest tipus de pneumàtics són una alternativa legal i més segura que les cadenes a carreteres nevades. Amb MICHELIN CrossClimate 2, MICHELIN CrossClimate 2 SUV i MICHELIN CrossClimate Camping, la gamma de pneumàtics Tot Temps de Michelin ofereix solucions per a turismes, vehicles SUV, Vans i autocaravanes. La majoria d’usuaris desconeixen els avantatges d’aquest tipus de pneumàtics

Michelin recomana equipar pneumàtics Tot Tiempo, també coneguts com All Season, per poder circular amb la màxima seguretat tot l’any sense veure’s limitat davant de condicions climatològiques adverses. Aquests pneumàtics, a diferència dels d’estiu o hivern, utilitzen uns compostos de goma específics i molts usuaris creuen erròniament que els vehicles estan equipats amb ells. Segons dades del darrer estudi Consumer Behaviour Monitoring fet pel prestigiós institut GfK el 2022, entre consumidors en fase de precompra, el 92% dels conductors creuen que van equipats amb pneumàtics Tot Temps. Per això, Michelin acosta la seva gamma All Season a tots els conductors i recomana una perfecta informació sobre això per millorar la seguretat al volant.

La utilització de pneumàtics Tot Temps representa un avantatge important per a la seguretat viària quan arriba l’hivern i els conductors han d’enfrontar-se a situacions climatològiques adverses com la pluja, la neu i el gel. Gràcies als seus compostos de goma específics ia un disseny de la banda de rodament que millora l’adherència en superfícies lliscants, aquests pneumàtics mantenen les prestacions en condicions de baixa temperatura i garanteixen la mobilitat en situacions de baixa adherència, com les que podem trobar a la carretera quan es produeix una borrasca o temporal de neu.

Els principals avantatges dels pneumàtics Tot Temps, que es distingeixen pel marcatge M+S i el pictograma 3PMSF (muntanya de tres pics amb un floc de neu al seu interior) gravat als laterals, són els següents:

-A diferència dels pneumàtics d’estiu, permeten mantenir les prestacions en condicions de baixa temperatura (per sota de 7ºC).
-Ofereixen més capacitat de tracció i adherència en superfícies lliscants
-Són una alternativa legal a la utilització de cadenes -reconeguda per la DGT- quan les condicions de la via així ho imposen, com en cas de presència de neu o gel a la calçada
-Més seguretat, més confort i una mobilitat superior a la de les cadenes, que són una solució d’emergència temporal i necessiten un muntatge molt complicat
-Poden utilitzar-se tot l’any, sense necessitat de substituir-los quan s’acaba la temporada hivernal

Tot i això, i encara que la seva acceptació segueix augmentant, molts usuaris encara desconeixen els beneficis dels pneumàtics Tot Temps. Antonio Crespo, Director Comercial de Michelin Espanya i Portugal, explica: “Des del llançament de MICHELIN CrossClimate el 2015, el mercat europeu de pneumàtics All Season ha experimentat un creixement continu, encara que el consumidor espanyol creu que els seus pneumàtics d’estiu són adequats fins i tot a els mesos freds. Si la majoria dels usuaris portés els seus vehicles equipats amb pneumàtics Tot Temps no només milloraria la seguretat viària, sinó que evitaríem moltes de les situacions de col·lapse provocades per les borrasques, que en els darrers anys estan causant estralls a diferents zones d’Espanya i que impedeixen als usuaris de cotxes particulars assolir la destinació sense quedar-se encallats a la neu, o als vehicles dels serveis d’emergència i els cossos de seguretat continuar prestant assistència. Els representants del sector, fabricants, tallers i institucions públiques hem de treballar plegats per fer créixer aquest segment, exercint un rol pedagògic. La resposta de consumidor quan descobreix les prestacions dels pneumàtics Tot Temps és molt bona, i l’oferta està augmentant per part de tots els fabricants”.

La recomanació de Michelin per als usuaris que condueixen habitualment a regions on els hiverns són suaus i les nevades es presenten de forma ocasional, com és el cas de la major part del centre-nord d’Espanya, és utilitzar pneumàtics Tot Temps com la gamma MICHELIN CrossClimate; mentre que per a usuaris que s’enfronten sovint a condicions hivernals extremes, amb molta neu o gel, l’ideal és recórrer a pneumàtics específics d’hivern com la gamma MICHELIN Alpin, i alternar-ne l’ús amb pneumàtics d’estiu, segons l’estació.