Més de 155.000 esquiadors han gaudit de l’estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu entre el 26 de desembre i el dijous 6 de gener. L’obertura total dels quatre sectors, Baqueira, Beret, Bonaigua i Baciver, han sumat més de 160 km de pistes, amb uns gruixos de neu que s’han mantingut entre els 150 en cotes baixes i els 205 cm a 2500m i un temps predominant de sol durant gairebé totes les vacances de nadal han permès un esquí i snowboard d’alta qualitat a Baqueira Beret.

Aquest Nadal serà recordat pel bon temps, exceptuant un parell de dies amb una meteorologia variable a principis de les festes, on el sol ha brillat amb agradables temperatures i visibilitat perfecta que ha permès a més de 155.000 esquiadors i snowboarders gaudir de l’Estació de Baqueira Beret en tota la seva amplitud. Amb 111 pistes obertes sumant 162 km de traçats i 36 remuntis en funcionament.

L’arribada del Pare Noël en trineus amb gossos, la baixada de torxes per a acomiadar l’any, amb més de 300 participants, o el concert d’Any Nou per a donar la benvinguda al 2022 han estat les activitats principals durant les festes nadalenques en l’Estació de la Vall d’Aran i Valls d’Áneu. Aquestes es van veure adaptades i condicionades per a mantenir la seguretat dels usuaris complint les mesures sanitàries actuals a causa de la COVID-19.

L’excel·lent meteorologia i les suaus temperatures també han permès als clients de Baqueira Beret gaudir de les terrasses a l’aire lliure dels diferents punts de restauració repartits per tot el domini esquiable, evitant així espais tancats.

Els visitants més petits que van acudir als nous parcs infantils Baqueira SnowCAMP van poder participar de les diferents activitats organitzades tant a l’interior dels renovats espais com en l’exterior en contacte sempre amb la neu i l’aprenentatge de l’entorn.

Quant a nivell esportiu, durant aquestes dues setmanes el Snowpark situat en el sector de Beret ha tingut gran part dels mòduls i salts en funcionament, a més, els amants de l’esquí nòrdic han pogut gaudir del circuit de fons oferint 7km de traçats entre el Plà de Beret i la zona d’Orri durant aquestes festivitats. Les competicions oficials es van reprendre durant aquest cap de setmana amb el XXIV Trofeu Memorial Montse Corominas, organitzat pel Club CEVA al Stadium de Beret, que encara amb condicions meteorològiques adverses com han estat les nevades de les darreres hores, es va disputar amb normalitat i gran participació dels corredors locals i de les diferents federacions.

Freeride World Tour a Baqueira Beret

D’altra banda, les nevades en les últimes hores, que estan deixant gruixos de més de 50 cm de neu nova en diferents cotes de l’Estació, ajudaran a oferir unes condicions òptimes per a la preparació de la primera prova del Freeride World Tour que se celebrarà a Baqueira Beret el pròxim 22 de gener, amb grans expectatives en riders locals com Aymar Navarro i Abel Moga, i amb molta il·lusió i dedicació perquè aquesta prova a nivell mundial sigui tot un èxit i situï a Baqueira Beret i la Vall d’Aran com a referència internacional en la disciplina del Freeride.