Els dos integrants del Movistar SBX Team, Lucas Eguibar i Álvaro Romero, han rebut un homenatge a Telefónica pels seus resultats la temporada 22-23. Tots dos han destacat la gran importància del paper de Movistar en el desenvolupament dels esports d´hivern en l´especialitat de snowboardcross sobretot entre els joves gràcies al circuit de la Copa d´Espanya Movistar. Des de Telefónica s’ha explicat que el SBX i el Freeski són dos projectes a llarg termini que ja donen resultats olímpics ia Copes del Món així com a Mundials tant absoluts com júnior

Durant la temporada 2022/2023 l’equip de snowboardcross (SBX) de Spainsnow ha aconseguit uns resultats excepcionals que s’han traduït en gran part amb una segona posició en la classificació de l’especialitat pel Globus de Cristall de la Copa del Món FIS de Lucas Eguibar (NKEF-DALTON) i l’or als Mundials Júnior de SBX a Passo San Pellegrino (Itàlia) de la mà del també basc de l’equip nacional, Álvaro Romero. Aquests dos membres del Movistar SBX Team han destacat en un combinat que el completen els catalans Toni Toledo (FCEH-BST) i Bernat Ribera (FCEH-CSFC) i que han competit de manera regular a Copes del Món durant aquesta campanya.

Ha estat la tarda del 13 d’abril que s’han volgut rememorar aquestes dues grans gestes per part dels esportistes de Spainsnow a l’Escola 42 de Telefónica, seu d’aquest acte i símbol d’innovació. En aquesta jornada hi han participat Rafael Fernández d’Alarcón, director de Màrqueting Global de Telefònica, May Peus España, president de Spainsnow, així com els dos exponents del Movistar SBX Team, Lucas Eguibar i Álvaro Romero.

Són dos grans esportistes, un que ja està totalment consagrat com és el cas de Lucas i un altre pel camí com és Álvaro. Apostem per ells així com pels esports emergents com són el surf de neu i el freeski

Pel que fa a la gran implicació en la promoció i la difusió dels esports d’hivern d’alt nivell, Rafael Fernández d’Alarcón ha manifestat que la col·laboració de Telefónica amb Spainsnow “va començar amb els Mundials de Sierra Nevada el 2017 i prosseguim amb la creació del Movistar SBX Team en què estan Lucas i Álvaro. La bona acollida d’aquesta iniciativa va fer que també vam impulsar el Movistar Freeski Team com un projecte de llarg termini on comptem amb la presència de Thibault Magnin (RFEDI) i Javi Lliso (FMDI-COLMR). Tots dos programes són molt atractius per als joves que es volen dedicar de manera professional als esports d’hivern”.

De la mateixa manera i analitzant els resultats dels darrers anys Fernández de Alarcón ha concretat que “del Movistar SBX Team i el Movistar Freeski Team han sortit medalles olímpiques i campionats del món de SBX absoluts i júnior. Tot això a més recolzant la base a través de la Copa d’Espanya de SBX d’on, de fet, va sortir Álvaro Romero”.

Per part seva, May Peus ha exalçat la figura d’Eguibar i Romero explicant que “són dos grans esportistes, un que ja està totalment consagrat com és el cas de Lucas i un altre pel camí com és Álvaro. Apostem per ells així com pels esports emergents com són el surf de neu i el freeski. Això ha estat possible en gran mesura gràcies al suport de Movistar.”

Lucas Eguibar ha culminat un gran any després dels greus problemes d’esquena que no li van permetre estar al 100% i sent un clar contendent a la general de l’especialitat de la Copa del Món. Durant aquesta temporada ha tornat a recuperar aquestes sensacions que li van fer tocar la glòria i assolir el seu primer Globus de Cristall a l’any 2015. Sobre això ha explicat que “m’encanta l’esport ia més sempre he volgut guanyar. Lamentablement, he passat un any i mig dur recuperant-me d’aquest mal d’esquena i ara estic aconseguint tornar a sentir la passió de l’esport.”

Sobre el fonamental pas endavant de Movistar als esports d’hivern i concretament a SBX el màxim exponent i especialista espanyol ha subratllat que “el suport de Movistar ha significat una cosa molt important especialment per als joves amb la Copa d’Espanya Movistar SBX a més del suport del Movistar SBX Team”.

El també basc de Spainsnow, Álvaro Romero, dins del programa de Beques Podium, ha signat una temporada absolutament espectacular. En el seu últim any com a júnior ha aconseguit penjar-se l’Or als Mundials Júnior de Passo San Pellegrino (Itàlia) i fins i tot ha aconseguit una sensacional segona posició a la Copa del Món de Veysonnaz (Suïssa) enviant un avís seriós a la resta de competidors d’aquest circuit internacional que el futur de l’snowboard espanyol ja és aquí i que ve amb molta força.

Uns resultats que arriben després d’un gran treball de base on Movistar ha estat present en tot moment. Així ho explica Romero en apuntar que “ agraeixo enormement el suport de Movistar ja que el 2018 vaig començar a la CE Movistar SBX, que va ser la meva primera competició i ara 5 anys després quan vaig a aquestes proves d’àmbit nacional, em veig totalment reflectit als joves que volen complir el somni de ser professionals. Particularment, vaig decidir dedicar-me professionalment als 15 anys perquè ho vaig veure clar”.

Respecte al seu meteòric ascens i els seus magnífics èxits ha manifestat que “estem aquí per guanyar i la meva progressió ha estat ràpida i nosaltres entrenem moltíssim per estar al capdamunt del podi. He esquiat i fet surf de neu tota la vida. L’inici d’aquesta temporada no ha estat fàcil ia mitjan temporada vaig començar a treballar amb un psicòleg esportiu que em va ajudar moltíssim i han acabat sortint aquests resultats.”