Lucas Eguibar va escriure avui una nova pàgina d’or en la història dels esports d’hivern ia la de Sierra Nevada a l’imposar-se amb autoritat a la Copa del Món de Snowboard Cross (SBX) disputada a l’estació hivernal granadina, una prova que va dominar de principi a fi.

El rider de RFEDI, que va marcar al matí el millor temps en la classificació, va anar guanyant totes les sèries finals fins plantar-se a la ronda definitiva amb un dels seus grans rivals en el circuit de Copa del Món SBX, l’austríac Alessandro Haemmerle -segon a Sierra Nevada el que li permet posar-se líder de la general de la Copa del món-, i l’italià Lorenzo Sommariva, líder fins Sierra Nevada però que no va aconseguir entrar a la gran final.


“Ha estat la meva meu millor victòria en Copa del Món. Guanyar a casa és el que millor es pot demanar: em vaig quedar amb l’espineta de l’or en 2017 (va ser segon individual i per equips) i ja el tenim aquí “, va assenyalar Eguibar res més creuar la meta de la pista en Lloma de Dílar, davant desenes d’aficionats que el van aclamar. Eguibar passa de el desè a el sisè lloc de la general de la Copa del Món.

[GALERIA DE FOTOS: LA VICTÒRIA DE LUCAS EGUIBAR EN IMATGES]

“Sempre he anat molt bé, no he mirat mai cap enrere. No he hagut de lluitar contra ningú, en això ha estat fàcil. Des de la primera baixada d’avui, li he dit al meu equip que m’estava sentint molt bé, fins i tot en la classificació no anava a buscar el millor temps, simplement buscava bones sensacions “, ha afegit que amb la de Sierra Nevada suma 4 victòries en la Copa del Món SBX.

Menys sort va tenir el seu company d’equip Regino Hernández que, llastrat durant bona part de la temporada per la lesió que va patir a l’estiu, no va poder progressar a les rondes decisives. Sí que es va classificar per a les sèries finals, però en la primera baixada va caure a l’recepcionar un salt que acaba en corba.

“Sabia que si arrisca una mica podia passar-los, però a l’arriscar m’he anat a terra. Les sensacions eren bones, per a mi ha estat un any de transició, una mica amarg després de trencar les dues vèrtebres en pretemporada. Ja tinc ganes de tornar a entrenar, competir i tornar l’any que ve amb més força “, ha assenyalat el rider andalús.

A la final femenina es va imposar una vella coneguda de Sierra Nevada, la francesa Chloe Treshpeuch, que ha de el circuit de l’estació granadina un escenari talismà, ja que en els Campionats del Món de 2017 es va penjar l’or en snowboard cross. Després d’ella va arribar Michella Moioli, líder de la Copa d’el Món, mentre que l’australiana Belle Bronckhoff va ser tercera.