El lliurament el va realitzar personalment el president de SPAINSNOW, May Peus España, acompanyat pel president de la FCEH, David Samper, i el director de FGC Turisme, Toni Sanmartí. L’acte va tenir lloc el dissabte dia 22 d’abril a la Cerdanya. El guardó va ser concedit per l’Assemblea RFEDI el 2022 en reconeixement a la intensa tasca que Breitfuss, de 54 anys, ha realitzat durant tota la vida a favor dels esports d’hivern en què va arribar a ser director esportiu de la RFEDI. (2014-18).

Lluís Breitfuss ha estat sempre un home de neu i de muntanya. A l’estació de La Molina va aprendre a esquiar de la mà del pare, un dels pioners de l’ensenyament de l’esquí a Espanya, Hans Breitfuss. Extremadament competitiu, Lluís ha demostrat sempre les seves ganes de guanyar, primer com a corredor d’esquí alpí i després com a tècnic.

Amb l’objectiu de reconèixer les figures i les institucions que han marcat un abans i un després en la història dels esports d’hivern a Espanya, cada any Spainsnow lliura les Medalles al Mèrit Esportiu. Una distinció que representa els valors de l’esforç, la superació, la constància i el treball per aconseguir engrandir els esports de neu i premia tant organitzacions, persones amb càrrecs de responsabilitat o altres col·lectius.

A proposta de la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) i de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) a l’Assemblea RFEDI 2022 es va aprovar atorgar la medalla al mèrit esportiu a Breitfuss per la seva impecable trajectòria a l’organització, gestió i promoció dels esports de neu espanyols tant a nivell nacional com internacional.

El lliurament de la medalla va ser un acte íntim i molt emotiu que va comptar amb el president RFEDI, el director general i esportiu, Olmo Hernán. També va estar a l’esdeveniment el director de FGC Turisme, Toni Sanmartí, acompanyat de diversos directors de les estacions del grup, com va ser Xavier Perpinya, actual director de La Molina. El grup va estar secundat pel President de la FCEH, David Samper, així com Lourdes Ravetllat del CCE.

A l’esdeveniment Olmo Hernán va glossar la història esportiva de Breitfuss i Peus España li va entregar el guardó.

Breitfuss és natural de Barcelona i va formar part de l’equip nacional júnior d’esquí com a corredor entre els anys 1985 i 1989. Un cop retirat, es va titular a Àustria com a entrenador i va començar a entrenar combinats nacionals a Àustria, Nova Zelanda del 1995 al 1997 per tornar a estar amb l’equip masculí espanyol al canvi de segle fins al 2003.

A partir de l’any 2004 comença a treballar a l’estació d’esquí de La Molina i des del 2011 és el responsable de competicions i esdeveniments del Grup FGC sent el director i cap visible a l’organització de competicions a nivell internacional com Copes del Món (com la recordada femenina del 2008 a La Molina) i Copes d’Europa a més de Mundials FIS i IPC. Va ser director esportiu dels equips Spainsnow entre 2014 i 2018 (Medalla de Regino Hernandez a Pyeongchang) i posant les bases d’un desenvolupament esportiu del qual ja s’han vist els resultats tant en surf de neu, com en freeski i en el seu tant estimat esquí alpí.

És vicepresident Esportiu de la Junta Directiva de la FCEH des del 2011 i actualment és Director Esportiu de la FCEH i Director Tècnic dels Programes d’Alt Rendiment Català.

D’altra banda, ha estat responsable dels Cursos de Formació d’Entrenadors Nacionals del 1999 al 2004. De la mateixa manera, del 1995 al 2002 va formar part de l’equip de Formació de Professors d’esquí.

Aquesta condecoració se suma a la que va rebre el 2 de desembre de 2014 el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat on se li va lliurar la medalla de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu, que concedeix el Consell Superior d’Esports (CSD) ) des de l’any 1982.