L’estació de muntanya de Vallter 2000 obrirà portes aquest dissabte, 18 de juliol, oferint un cop més als visitants una experiència en plena natura on poder gaudir dels magnífics paisatges que l’envolten i del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser. L’estació, que obrirà de manera ininterrompuda fins a l’11 de setembre i de 10h a 15h, es troba dins d’aquest parc natural i una manera de descobrir-lo és a mans de guies experts i coneixedors del medi ambient i del territori. A Vallter es poden fer itineraris i visites guiades de descoberta d’aquest entorn que pretenen donar a conèixer els valors naturals de forma amena, despertant la curiositat i l’interès dels visitants.

Amb l’arribada de l’estiu, Vallter obre també el Telecadira Panoràmic per accedir a la cota 2.535mts, on es pot veure el naixement del riu Ter i apropar-se al mirador per veure tot el Circ d’Ull de Ter, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i Empordà i el Golf de Roses. Al llarg d’uns 20 minuts de trajecte es poden gaudir de les millors vistes panoràmiques del cercle d’Ull de Ter, visitar el naixement del riu Ter i el Mirador-balcó de la Costa Brava.

El trailrunning torna a ser una activitat destacada de l’estació durant l’estiu, amb traçats tècnics i exigents pels aficionats al món de les curses de muntanya que busquen un lloc per entrenar o simplement córrer per un entorn alpí. Es pot practicar en circuits com el de la Cursa de la Marrana o el traçat del Circ de Morens, un circuit circular de 12 quilòmetres i més de 1.100 m de desnivell.

A més, tots els ciclistes de carretera poden posar-se a prova amb la pujada ciclista Port de muntanya Setcases-Vallter, que ha estat final d’etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya. La carretera està especialment senyalitzada en tot el seu recorregut (12 km) amb informació, a cada quilòmetre, sobre el desnivell, la distància recorreguda i el què resta per arribar a l’estació. S’inicia al poble de Setcases, a 1260 m, i culmina a l’estació de Vallter, a 2155 m, amb un desnivell total d’ascens de 895 m. Durant els darrers tres quilòmetres, a cada corba hi ha el nom d’una de les curses més importants del calendari ciclista internacional, fins arribar a la darrera corba que dona accés a l’estació i que està pintada amb motius de la Volta a Catalunya. L’arribada a l’estació també està decorada amb imatges de la Volta per poder fer-se fotos i compartir-les amb el hashtag #JotambehearribataVallter2000 i participar en un sorteig de regals.

D’altra banda, Vallter és l’inici del recorregut de La Ruta del Ter, que enllaça dos pols d’atracció turístics com són els Pirineus i la Costa Brava, amb un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Les rutes de senderisme a l’entorn de l’estació són aptes per a tots els públics, amb un mapa d’itineraris marcats.

També estaran oberts els diferents serveis de restauració de l’estació per gaudir de la gastronomia de la comarca: la Cafeteria – Restaurant Vallter 2000 a peu de pistes, la Cafeteria Les Marmotes, una de les més altes de Catalunya (2.535 m) i la Foodtruck a peu del telecadira.

Mesures sanitàries

Vallter obrirà amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin de l’estada a l’estació amb totes les garanties. Per aquest motiu, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària als plafons informatius de l’estació, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l’ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com a les instal·lacions o espais on no es puguin garantir els dos metres de distància.

Les zones de pagament i atenció al client estaran equipades amb pantalla/mampara protectora i també es recomana fer els pagaments amb targeta de crèdit o a través del mòbil. D’altra banda, a l’estació hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats.

Respira Natura, amb FGC

L’oferta turística d’FGC per a aquesta temporada estival convida la ciutadania a redescobrir el territori amb un seguit d’activitats i oferta de trens turístics per gaudir del patrimoni natural i cultural del país sota el lema Respira Natura. Vallter ofereix al visitant un entorn magnífic per gaudir del patrimoni natural del país.

Per a més informació podeu consultar el web www.vallter2000.cat o a www.turismefgc.cat.