Les intenses nevades de les últimes hores possibiliten l’obertura per primer cop aquesta temporada. La cota baixa, que a inici d’aquesta setmana no tenia neu, ara mateix ja acumula més de 30 cm

Les últimes precipitacions en forma de neu estan sent importants i l’Estació de Tavascan acumula, per primer cop aquesta temporada, uns gruixos que permeten l’obertura de les seves instal·lacions.
La cota baixa de l’Estació, que a inici d’aquesta mateixa setmana no tenia gens de neu, ja acumula més de 30cm gràcies a la nevada intensa de les darreres hores. Alhora, les previsions apunten que seguirà nevant i això farà que aquests gruixos augmentin.

Tavascan és l’única estació d’esquí alpí de gestió municipal, on el pressupost per a l’Estació, surt del pressupost anual de l’Ajuntament de Lladorre

D’aquesta manera, els circuits de nòrdic obriran ja aquest dimecres, 16 de gener, i les pistes d’alpí ho faran aquest divendres, 20 de gener.

Cal recordar, que Tavascan es troba en una situació molt delicada aquesta temporada 2022-2023 a causa de la manca de neu durant el pont de la Puríssima i Nadal i la impossibilitat econòmica de comptar amb més canons de neu per poder assegurar uns mínims i obrir l’Estació a la pràctica esportiva.

Tavascan és l’única estació d’esquí alpí de gestió municipal, on el pressupost per a l’Estació, surt del pressupost anual de l’Ajuntament de Lladorre. Això fa que sigui “impossible invertir en neu produïda”, així com optar a les subvencions que la Generalitat dona a les estacions privades per a aquesta finalitat, fet que la deixa en una situació molt complicada l’Estació quan no neva.