A Tavacasn es dona aquesta temporada per perduda, ja que el pont de la Puríssima i Nadal suposen més de la meitat de la facturació i no s’ha pogut obrir

L’Ajuntament de Lladorre, gestor d’aquest equipament, lamenta la falta d’ajudes per poder instal·lar canons de neu i millorar-ne els equipaments

Degut a la manca de precipitacions en forma de neu d’aquest mes de desembre i inicis de gener, l’estació municipal de Tavascan s’ha vist obligada a no poder obrir les seves pistes durant les festes de Nadal i Reis.

Aquestes festes, sumades al Pont de la Puríssima, suposen més de la meitat de la facturació de tota la temporada, i no poder obrir implica un dany irreparable de cara a aquest hivern 2022-23.

Manca de canons de neu per poder assegurar la temporada

La gestió de l’Estació lamenta que s’han quedat “molt a prop d’obrir, ja que el gruix era pràcticament el necessari, així que amb molt poca producció de neu, s’haguessin pogut obrir les pistes”. Així ho demostra el fet que, la zona de debutants, sí que es va poder obrir, ja que és l’única zona de l’estació on sí que hi ha canons de neu.

A més, el fet de no poder obrir fa que més del 60% de la plantilla necessària per fer funcionar l’Estació, segueixi sense estar contractada, agreujant la situació de precarietat dels treballadors de la temporada. En el cas de poder obrir durant aquest mes de gener, la durada del contracte seria massa curta per una feina de temporada.

Tavascan és l’única estació d’esquí alpí de gestió municipal, on el pressupost per a l’Estació, surt del pressupost anual de l’Ajuntament de Lladorre. Això fa que sigui “impossible invertir en neu produïda”, així com optar a les subvencions que la Generalitat dona a les estacions privades per a aquesta finalitat, fet que la deixa en una situació molt complicada per garantir la seva continuïtat.