Unes condicions meteorològiques complicades no van impedir la celebració de la prova d’esquí alpí del calendari FIS a La Molina, organitzada pel CANMC i la FCEH i on es van seguir rigoroses mesures de prevenció de la Covid-19.

L’esquí alpí de competició va tornar a somriure el 30 i 31 de gener, ni que sigui de forma momentània, amb la celebració del 15è Trofeu Francesc Viladomat, present al calendari català, així com al de la FIS, i puntuable per a la Copa Espanya CIT de la RFEDI.

En la preparació de la cursa, els dies previs, així com especialment durant l’esdeveniment, es va seguir un protocol de prevenció de la Covid-19, que va garantir la seguretat de tots els actors implicats.

La meteorologia, també protagonista

Però no va ser l’únic factor diferencial d’aquesta edició del trofeu organitzat pel CANMC. També convé destacar la meteorologia, força variable, que va posar a prova els corredors.

[GALERIA D’IMATGES DEL 15È TROFEU FRANCESC VILADOMAT]

Dissabte va ser el torn per al Gegant, que va tenir lloc a la pista Torrent Negre de La Molina. El vent, la neu, la pluja, la boira i, fins i tot, en certs moments la calamarsa van fer acte de presència durant el transcurs de la prova.

Un matí en què el corredor de tecnificació de la FCEH, Marc Vilalta (GRANUEC), es va emportar la victòria en categoria absoluta i en categoria U21. Per darrere seu, Jordi Serra (CANMC) va ser segon i el també corredor de la FCEH, Jordi Beascoechea (LMCE), va completar el podi. Just darrere del Jordi va acabar el seu company d’equip Jan Sulé, que va vèncer en categoria U18. I encara dins del Top10, en 7a posició va acabar Samuel Beso (CAEI).

Entre les dones, destacar el bronze d’Anna Borràs (MLEC) i la 4a posició de Silvia Vila (CANMC).

Un guió positiu per als corredors catalans que es va repetir diumenge amb la disputa de l’Eslàlom a Roc Blanc. No sense també certa variabilitat en el cel, el català Marc Vilalta va repetir podi, aquest cop amb una segona posició en categoria absoluta, i vencedor en U21. Jordi Beascoechea va quedar-se a les portes del podi (4t) mentre que Manel Castellví (CANMC) va acabar 5è.

Igual que Vilalta, Anna Borràs també va repetir presència al podi, amb una tercera posició, per davant de Silvia Vila, que va ser 5a, i Arianna Vilar (MLEC), que va acabar 8a.

Resultats de mèrit per als pocs corredors de tecnificació de la FCEH que van poder disputar aquesta prova, com valora el tècnic de la FCEH, Edu Rabat: “Crec que podem estar satisfets tenint en compte les circumstàncies. Només vam poder portar a quatre corredors, ja que la resta de l’equip es trobava confinat a causa del positiu d’un contacte estret”.

En tot cas, un cap de setmana que va demostrar que les competicions d’esports d’hivern, amb la implicació de federacions, clubs, estacions i esportistes, poden tirar endavant i demostrar que són una pràctica segura en el context actual.