Mai diguis mai! Si ets dels que no vas aprendre a esquiar de jove i penses que ja és massa tard per debutar a la neu, t’equivoques. Als Pirineus francesos, cada vegada són més les estacions d’esquí que compten amb espais específics per a debutants adults; i inclús algunes dediquen caps de setmana sencers a ensenyar-los a esquiar. És el cas d’Ascou, a l’Ariège, que et proposa aprendre a esquiar en un cap de setmana, del 5 al 6 de març.

Descobreix les 5 millors estacions del Pirineu francès on aprendre:

1. Aprendre a esquiar en un cap de setmana a Ascou (Ariège)

Aquest és el repte que l’estació d’esquí d’Ascou suggereix als adults princi­piants, en col·laboració amb l’FSE i l’ESI. No cal que et preocupis per res, només concentra’t i sigues previsor. L’estació d’esquí francesa s’encarrega de tot: des del lloguer dels equips, a la classe d’esquí reservada als adults i al forfet. Dates: 5 i 6 de març del 2022.

INFO: www.ascou-ski.com I T.: +33 (0)5 61 64 60 60 I +33 (0)5 61 64 28 86 I info@pyrenees-ariegeoises.com

2. L’estació evolutiva d’Ax-3-Domaines (Ariège)

També a la regió de l’Ariège, hi ha l’estació d’esquí d’Ax-3-Domaines, que compta amb l’Espace Évolution, un espai on els esquiadors debutants poden apropar-se per pri­mera vegada a l’esquí. I, ho poden fer sense temença perquè tots els equips han estat dissenyats per a l’esquí sense velocitat. Els remuntadors de Lisière i Lusclade perme­ten baixar per les pistes suaus, verdes i blaves.

INFO: www.ax-ski.com I T.: +33 (0)5 61 64 60 60 I info@pyrenees-ariegeoises.com

3. Peyragudes, el primer espai de debutants de nova generació (Alts Pirineus i Alta Garona)

L’estació d’esquí de Peyragudes, a mig camí entre els Alts Pirineus i l’Alta Garona, compta amb el primer espai de debutants de nova generació. Un telefèric et puja fins a l’estació, on al costat de Peyresourde, hi ha l’espai de debutants; equipat amb les darreres tecnologies quant a eco-disseny i escenografia, la qual rendeix homenatge a l’activitat minera del Pirineu francès de principis del segle passat. El camp de neu, amb més de 2 hectàrees, garanteix el millor primer contacte amb la neu gràcies als tapissos (un de cobert, amb 80 metres de llargada; i, un altre, de 140 metres) i el telecadira Carrusel que permet lliscar per la nova pista verda, destinada a l’aprenentatge de l’esquí, i il·luminada a la tarda.

INFO: www.peyragudes.com I T.: +33 (0)5 62 99 69 99 I info@peyragudes.com

4. Gourette (Pirineus Atlàntics)

L’Espace Bezou té 12 hectàrees totalment dedicades a l’aprenentatge de l’esquí. Aquesta temporada s’ha millorat la xarxa d’innivació, s’estrenen dos tapissos coberts i s’ha redissenyat l’espai es­quiable de gairebé 3,9 hectàrees per a una primera experiència més divertida.

INFO: www.gourette.com I +33 05 59 05 12 17 I info@gourette.com

5. Font-Romeu Pyrénées 2000 (Pirineus Orientals)

L’estació d’esquí de Font-Romeu Pyrénées 2000, als Pirineus Orientals, és una altra de les destinacions perfectes on començar a esquiar. Des d’aquesta temporada, el sector Pyrénées 2000 té un nou tapís cobert que permet als esquiadors principiants pujar de manera fàcil a la pista de debutants.

INFO: www.font-romeu.fr I T.: +33 (0)4 68 30 68 30 I office@font-romeu.fr