Per promocionar el turisme interior, les estacions donen inici a la temporada estival amb una gran oferta de propostes lúdiques com canicross o rollerski, entre d’altres.

Un cop tancada la temporada d’hivern, les estacions d’esquí espanyoles es preparen per rebre la calor i es posen a punt per donar inici a les activitats d’estiu. Les majoria de pistes de l’Associació Turística d’Estacions d’Esquí i Muntanya (Atudem) comencen amb l’organització de programes lúdics dirigits tant al públic infantil com a joves i adults entre finals de juny i principis de juliol.

Des visites guiades i canicross fins tir amb arc o esports nàutics: les estacions d’esquí ofereixen una gran diversitat d’opcions durant l’estiu. Els esports, esdeveniments i competicions sense neu seran presents a la majoria de serres espanyoles fins al setembre. Amb elles, Atudem pretén impulsar el turisme interior i atraure el visitant internacional que vol gaudir d’entorns naturals.
 
Sortides amb bicicleta o a peu
Les excursions són una de les activitats d’estiu més disponibles tant a les estacions del Pirineu Aragonès i Català com a la Serralada Cantàbrica i en el Sistema Penibètic. Amb guia o per lliure, els visitants poden aprofitar els paisatges que deixen el desglaç i els dies de sol per fer senderisme, trekking i excursions en bicicleta de muntanya pels paratges al voltant de les pistes d’esquí.
Alguns telecadires estan en funcionament els caps de setmana per oferir vistes des de l’aire, com és el cas de diverses estacions del Pirineu Aragonès.
 
Esports d’aventura
L’escalada és una altra de les activitats que podem trobar en aquesta zona, així com esports d’aventura com el barranquisme, el ràfting i el parapent.
A les estacions d’esquí de la Serralada Cantàbrica es pot gaudir d’activitats com el tir amb arc, el rollerski i esports aquàtics (canoes, kayak i ràfting).
 
Activitats amb animals
A més, hi ha altres programes relacionats amb animals, com rutes a cavall i competicions de canicross. En aquesta zona també s’ofereixen esports autòctons, entre els quals destaquen els rotlles de aluches (lluita lleonesa).
 
Propostes per als més petits
Si bé en totes les estacions s’ofereixen activitats per a tots els públics, al Pirineu Català destaquen opcions específicament pensades per a nens, amb parcs lúdics i d’aventura als arbres, a més d’excursions, rutes en bicicleta i hípica. En el Sistema Central també està disponible un bike park per al públic infantil, així com a la Serralada Cantàbrica, on també hi ha karts i parcs multiaventura.
 
Coneixement de la naturalesa
En el Sistema Penibètic despunten les activitats relacionades amb l’astronomia, amb programes per a gaudir de l’alba o del capvespre des paratges inigualables. En aquesta zona, els nens també poden convertir-se en geòlegs per un dia i aprendre sobre la formació de les roques i les muntanyes.

Per a més informació, Atudem disposa d’un apartat de calendari a la seva pàgina web on recull tots els programes que es realitzen durant l’estiu a les estacions. A més, aquestes també detallen en les seves respectives pàgines web informació específica sobre totes les activitats.

Més informació: www.atudem.es