No sabem si són poques o moltes les persones que ho recorden o no, però a aquestes alçades de la temporada els esquiadors i snowboarders estaríem mirant a veure quines estacions allargaven la seva temporada un cop passada la Setmana Santa, amb la intenció de seguir gaudint de la neu i dels esports d’hivern, però gairebé fa un mes que els centrals hivernals d’arreu de l’Estat estan tancants davant el decret d’estat d’alarma.

Això vol dir que cap persona ha pogut gaudir de la natura ni de la neu –malgrat que en un primer moment va haver-hi alguns esquiadors, sobretot de muntanya, que van intentar fer la seva–, afectant a la vegada de forma greu a l’economia de les pròpies estacions, de les valls de muntanya on es troben i dels propis treballadors.

Una llàstima quan es preveia que aquesta fos una de les millors temporades d’esquí dels darrers anys, però les mesures presses arrel del COVID-19 es tradueixen en un primer balanç d’un descens de fins a un 25% en el nombre d’esquiadors, tal com apunten des de la Asociación Turística de Estaciones de Esquí y Montaña (Atudem).

Les conseqüències per al sector seran molt dures, amb importants pèrdues d’ingressos per a les estacions i per a tots els negocis de la neu

En aquest sentit, el seu president, Jesús Ibañez, en declaracions a l’agència Efe deia que “la fi de la temporada el 13 de març va donar lloc a la sortida automàtica dels treballadors eventuals i dels fixos discontinus. Les conseqüències per al sector seran molt dures, amb importants pèrdues d’ingressos per a les estacions i per a tots els negocis de la neu”.

La temporada passada les 34 estacions d’esquí associades a Atudem van aconseguir arribar a la xifra dels 5,67 milions d’esquiadors i enguany aquesta xifra baixarà, es preveu, entre un 20 i un 25%.