Les estacions d’esquí nòrdic catalanes han venut un total de 65.703 forfets durant la temporada 2019-2020, segons el balanç que ha fet públic Tot Nòrdic a través de les xarxes socials. La marca que agrupa els set complexos repartits entre l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Jussà, ha destacat que la xifra supera els 62.363 (-3.340) forfets de la campanya del 2018-2019, tal com informa ‘Ràdio La Seu’.

Tot Nòrdic –que engloba les estacions de Sant Joan de l’Erm, Aransa, Lles de Cerdanya, Tuixent-La Vansa, Guils Fontanera, Virós-Vall Ferrera i Tavascan– contextualitza les dades incidint en el fet que aquest hivern ha calgut afrontar la manca de neu inicial, els efectes del temporal Glòria i la crisi sanitària de la COVID-19, fet que ha influït en l’afluència a les pistes.

En aquest sentit, les estacions assenyalen que malgrat tot s’ha registrat un rècord en la venda d’abonaments de temporada, amb 1.630 unitats venudes. Es consolida així el passi unitari, que permet l’accés a les set estacions i inclou invitacions de dia per a d’altres àrees de nòrdic i per a cinc estacions d’esquí alpí. L’hivern passat es van vendre 1.410 (-220) forfets d’aquest tipus.

Enguany les estacions pirinenques han estat 65 dies obertes, quatre jornades més que la temporada passada, però lluny dels 112 dies de la campanya 2017-2018, en el que es va considerar el millor hivern de la història del sector, amb 76.514 visitants. El balanç de la temporada també ressalta que la manca de precipitacions inicial va afavorir la venda de forfets de raquetes i va reduir les visites de grups escolars.