Les estacions de La Molina, Port Ainé, Espot, Boí Taüll i Vall de Núria obriran dimarts 5 de desembre el seu domini esquiable mentre que l’estació de Vallter ho farà l’endemà, dimecres 6. Les estacions tenen previst augmentar progressivament el seu domini esquiable obert durant el pont de la Puríssima

Les estacions de muntanya d’FGC començaran la temporada d’hivern aquest dimarts dia 5 de desembre fent un tast de neu. La previsió és augmentar el domini esquiable durant els dies vinents, coincidint amb el pont de la Puríssima, si les condicions meteorològiques i d’innivació ho permeten.

Les primeres estacions a obrir el seu domini esquiable seran La Molina, Port Ainé Espot, Boí Taüll i Vall de Núria, que ho faran dimarts 5 de desembre. Seguidament, ho farà Vallter el dimecres, dia 6 de desembre.

+ GALERIA DE FOTOS: Així estan les estacions de muntanya d’FGC pel Pont de la Puríssima

La Molina comença la temporada d’hivern dimarts 5 de desembre i ho farà amb l’obertura del telecadira Pista Llarga, amb una tarifa especial de forfet de 16,50 €. L’estació, a més, obrirà del 6 al 10 de desembre amb activitats diverses, des del passeig en el Telecabina Cadí – Moixeró per pujar al Niu de l’Àliga i gaudir de les vistes, passant pel Parc d’Aventura als Arbres a la base de l’estació, el circuit d’interpretació de fauna i els passejos en Segway. Entre els serveis en funcionament hi haurà diversos punts de restauració, escoles d’esquí, lloguer de material i les consignes, entre d’altres.

Port Ainé comptarà amb l’obertura de la cota 2000 en amunt amb el Telesquí Prat dels Clots i les dues cintes de debutants de la Font, donant accés a les pistes de Prat dels Clots, Baixant de Port Ainé i La Font, a més el Telecadira Roní també estarà obert per pujar als visitants amb el vehicle estacionat a la cota 1650. Aquelles persones que desitgin estrenar la temporada a Port Ainé, podran gaudir d’una tarifa especial de 19,50€ per a adults. L’estació comptarà amb lloguer de material i punts de restauració operatius tant a cota 2000 com a cota 2100 i amb activitats com el tubbing i els circuits als arbres. Port Ainé celebrarà el dia Internacional de les Muntanyes en col·laboració ambel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el dia 8 amb una observació astronòmica des del mirador i amb un taller de menjadores d’ocells el dia 9 de desembre.

Per la seva banda, Espot Esquí obrirà el Telecadira La Roca per accedir al domini esquiable de la cota 2000, on estarà oberta la cinta de debutants II i el Telecadira del Bosc que donarà accés a baixar per la pista La Quatre. El preu del forfet de serà de 18,50 € per a adult. Estaran en funcionament el lloguer de material i tres punts de restauració. El dia 9 de desembre, Espot Esquí celebrarà, en col·laboració amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la jornada Starlight 2023 a la base de l’estació.

Boí Taüll obrirà les tres cintes de debutants dimarts 5 de desembre amb previsió d’obrir el telecadira de Mulleres dimecres 6 de desembre i el telecadira de Vaques divendres 8. S’aplicarà una tarifa de forfet especial d’obertura de 6 € per fer un tast de neu el dia 5 de desembre. L’estació tindrà en funcionament el lloguer de material, diversos punts de restauració i les escoles d’esquí.

La temporada hivernal a Vall de Núria es va inaugurar el passat dissabte 2 de desembre i a partir del dia 5 de desembre s’hi incorpora l’obertura del domini esquiable. El preu del forfet serà de 31,50 € per a adults, incloent-hi bitllet d’anada i tornada amb el Cremallera de Núria. Les persones visitants podran gaudir de les activitats de Nadal previstes a l’estació, el Parc Lúdic a ple rendiment i el passeig en telefèric Coma del Clot. Per la seva banda, el Tren Cremallera de Núria està en funcionament des de dissabte 2 de desembre.

L’estació de Vallter obrirà les seves portes el dimecres 6 de desembre amb la zona de debutants, amb el Telesquí de Morens i la cinta de debutants obertes, així com la pista de trineus. El preu del forfet serà de 20,50 € per a adults. L’estació tindrà en funcionament totes les escoles d’esquí, els dos punts de restauració de la base de l’estació, el lloguer de material i la botiga. Durant tots els dies del pont, hi haurà activitats familiars de tallers i manualitats i els més valents podran viure l’Experiència d’Esquí 360. Sentir l’adrenalina del descens d’alt nivell amb les ulleres derealitat virtual.

Les estacions de muntanya de FGC Turisme estan treballant per anar obrint més pistes, remuntadors, instal·lacions, serveis i activitats en els pròxims dies i setmanes. Es pot consultar l’estat d’obertura diari al comunicat de neu i a les xarxes socials de cadascuna de les estacions.