Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han rebut durant aquest pont de desembre un total de 46.550 persones visitants, una xifra que confirma les previsions de recuperació de l’afluència prèvia a la pandèmia. Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes a les sis estacions han afavorit la visita de persones durant aquests cinc dies de pont, on s’han superat en un 18% les xifres d’afluència dels tres dies del pont de desembre del 2019, quan les sis estacions van reunir més de 39.000 visitants durant.

Tal com explica la presidenta d’FGC, Marta Subirà, “fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d’FGC. Hem superat les dades del pont de desembre del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment, amb algunes obertes des de l’últim cap de setmana de novembre, i en un estat òptim per rebre visitants”.

Les precipitacions de neu d’aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim per rebre tothom qui vulgui gaudir de les nostres estacions

Pel que fa al detall de persones que han visitat cada estació, La Molina ha acollit aquest pont 20.102 persones, Vall de Núria 6.854, Vallter 3.751, Espot 4.066, Port Ainé 6.358 i Boí Taüll 5.418.

La quantitat de neu caiguda durant aquests dies fa que ara per ara hi hagi gruixos de neu a les estacions d’entre 20 i 60 cm, el que permet ser optimistes també de cara a la temporada de Nadal. “L’afluència de visitants d’aquests dies ens confirma que la gent tenia ganes de neu i de tornar a gaudir de les estacions. Ho han pogut fer i ho podran continuar fent. Les precipitacions de neu d’aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim per rebre tothom qui vulgui gaudir de les nostres estacions”, assegura la presidenta d’FGC.