Les estacions ATUDEM (Associació Turística d’Estacions d´Esquí i Muntanya) han posat fi a la temporada hivernal 2021-2022. Una temporada que va començar a finals de novembre, amb la primera gran nevada, que va acumular fins a 40cm en algunes pistes espanyoles, i a les temperatures baixes que van permetre produir neu i mantenir així el domini esquiable durant tot el període d’esquí.

Durant els quatre mesos que ha durat la temporada, les estacions han rebut més de 4,5 milions de visitants i han estat en funcionament més de 140 jornades de mitjana. La temporada va estar marcada per l’inici espectacular amb el Pont de la Puríssima, seguit de la gran afluència de visitants durant el Nadal, fet que va permetre reprendre la normalitat després de la pandèmia a les pistes espanyoles.

A més, les competicions celebrades a les estacions ATUDEM, les bones condicions meteorològiques i la bona qualitat de la neu van fer que els mesos de gener, febrer i març mantinguessin la gran afluència de visitants a les pistes. Tot això, sumat a l’excepcional multitud de visitants aquesta Setmana Santa, que va superar en algunes zones el 80% d’ocupació hotelera, ha fet aquesta temporada una de les millors per a les estacions espanyoles. Sens dubte, ha estat una temporada excepcional per als esports d’hivern a Espanya.

“El gran esforç realitzat per totes les estacions d’esquí després de la pandèmia ha donat els seus fruits i avui podem dir que ens trobem davant d’una de les millors temporades d’esquí dels darrers anys”, afirma Jesús Ibáñez, president d’ATUDEM. Aquests resultats confirmen, un any més, la importància de les estacions com a peça fonamental en l‟impuls del comerç, l‟hostaleria, la restauració, l‟entorn i, en definitiva, el turisme a Espanya. Les estacions es preparen per tornar a obrir les seves instal·lacions a l’estiu, amb multitud d’activitats i esdeveniments de lleure sostenible i de natura.