Et presentem cinc destinacions idíl·liques al Pirineu francès, les cabanes de les quals ens permeten seguir somniant aquests dies. Destinacions preservades del turisme immerses en la tranquil·litat de la natura per gaudir de la calma tant en directe com des de casa. A més, les estacions del Pirineu francès agraeixen totes les visites per part dels esquiadors i visitants catalans i espanyols rebudes aquest hivern (www.lespyrenees.net).

Font-Romeu Pyrénées 2000: a la vall de pins negres

Situada en una vall espectacular de pins negres, aquesta petita cabana de Font-Romeu Pyrénées 2000 gaudeix d’un lloc privilegiat sota el sol i de l’espectacular panoràmica al cor dels Pirineus Orientals. A més de considerar-se un top run dels Pirineus francesos pels seus grans espais esquiables (43 km de pistes) i snowpark situat al sector de La Calme, equipat amb el live park i el big air bag més gran dels Pirineus.

És una de les destinacions preferides pels amants de les sortides a peu i de les activitats nòrdiques, amb un gran espai de 111 quilòmetres de pistes i camins. El bressol del campió de biatló, Martin Fourcade, és a la vegada la destinació idònia per a la pràctica del submarinisme sota el gel o la cascada de gel.

Oficina de turisme de Font-Romeu Pyrénées 2000: T.: +33 (0)4 68 30 68 30 I +33 (0)4 68 30 12 42 I www.font-romeu.fr I www.pyrenees2000.com

Iraty: el bosc de faigs més gran d’Europa

Al cim de la muntanya basca, entre 1.300 i 1.500 metres d’altitud hi ha Iraty, una destinació quatre estacions que es caracteritza per la bellesa de l’espai i pel bosc de faig més gran d’Europa. Un total de 35 xalets de fusta ressegueixen el bosc, l’entorn natural del qual canvia amb cada estació.

Les Chalets d’Iraty: T.: +33 (0)5 59 28 51 29 I www.chalets-iraty.com

Payolle: entre avets centenaris i vistes al Pic du Midi

A la regió d’Alts Pirineus, en una ubicació verda i privilegiada al costat del llac Payolle i en el cor d’un ampli bosc d’avets centenaris hi ha tres cabanes d’entre 12 i 30 m2, envoltades de majestuoses vistes al Pic du Midi.

Coneguda com el petit Canadà, aquesta àrea protegida i salvatge al cor dels Alts Pirineus descobreix el mateix paisatge, flora i fauna que la dels boscos canadencs. Aquí es pot gaudir de moltes activitats al voltant del llac de Payolle com ara senderisme o raquetes de neu, esquí de fons o trineu a l’hivern; o sortides en cavall, curs d’escalada d’arbres o parapent, a l’estiu.

Cabanes de Payolle: T.: +33 (0)5 31 52 02 58 I +33 (0)4 68 30 12 42 I www.cabanesdepayolle.fr

Piau: el primer hostel dels Pirineus

A partir de 17 euros la nit, l’Skilodge ubicat al ressort de Piau-Engaly, als Pirineus Atlàntics, és una experiència d’altura a un preu molt atractiu. Doncs, el primer hostel dels Pirineus disposa d’habitacions per a entre 8 i 10 persones per descobrir les muntanyes des d’una altra perspectiva; cabines individuals, dobles o per a quatre persones, amb o sense bany; i, habitacions dobles amb vistes meravelloses a les pistes de Piau. L’Skilodge de Piau s’inspira en els hostels de les principals capitals europees.

Skilodge: T.: +33 (0)5 87 03 00 87

Oficina de turisme de Piau-Engaly: T.: +33 (0)5 62 39 61 69 I www.piau-engaly.com

Guzet: de cabana en cabana

Com si es tractés d’un conte de fades, la poc transitada estació de neu i muntanya de Guzet a la regió de l’Ariège, és un dels llocs més excepcionals i bells dels Pirineus francesos. A més d’unes pistes increïbles que recorrem la vall d’Ustou, Guzet sorprèn pel fet que les pistes van de cabana en cabana conformant un preciós poblet de xalets, visitable tot l’any.

Oficina de turisme du Couserans: T.: +33 (0)5 61 96 00 01 I www.guzet.fr

Més informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net