Pepín Román és un dels aventurers més destacats del panorama nacional i viatger empedreït amb la seva empresa Himal Mountain Adventures amb la que organitza viatges d’esquí al Nepal, Japó o Alaska. Per això, sempre diu que el pots trobar “en tres llocs: a les muntanyes, a l’aeroport o a Cantàbria“.

A causa de la pandèmia s’ha hagut de quedar a la seva terra com gairebé tot el món i ha aprofitat “la potent nevada d’exquisida neu profunda” per descobrir les ‘Cantàbria Lines’ de freeride com si ho estigués fent a Alaska, Canadà o el Japó.

Cantàbria és lloc amb infinitat de possibilitats per a tots els nivells que fins als més experts portarà al seu límit i possiblement ens sobrepassarà

Pepín Román ens ho explica així: “Quan col·loquialment, entre els apassionats del freeride o esquí de muntanya, parlem de la nostra activitat, sempre ressonen noms de famosos valls de Pirineu on les condicions i les possibilitats són molt grans. Però queda més que demostrat, any rere any, que Cantàbria, la Vall de Liébana i els Pics d’Europa, s’estan convertint en una destinació molt atractiu i amb immens potencial per a aquestes modalitats. Ens equipem amb el nou material d’Helly Hansen per freeride, com l’Elevation Infinity Shell Jacket equipada amb la nova tecnologia, Lifa Infinity Pro, més transpirable i ecològica. Estarem tot el dia pujant i baixant muntanyes i necessitem roba tècnica que sigui capaç de transferir a l’exterior tot l’excés de calor i suor perquè la humitat no es condensi a l’interior durant l’ascens i per tant no es refredi al descens”.

Estem esquiant a Cantàbria, el nostre paradís, on les muntanyes, els boscos i aquests gruixos de neu ens recorden una vegada més que som uns privilegiats

I afegeix, “Cantàbria és lloc amb infinitat de possibilitats per a tots els nivells que fins als més experts portarà al seu límit i possiblement ens sobrepassarà. Una veritable joia de la qual he pogut gaudir des de nen i que a molts ens ha servit de motivació per millorar el nostre nivell a la recerca de projectes llunyans. Dia a dia aquestes muntanyes ens recorden que vivim en un lloc per enamorar-se i en el qual es continuaran realitzant activitats i descensos inèdits amb esquís. Una zona així, unida als successius temporals de nord, amb grans precipitacions i temperatures molt baixes que estem vivint últimament, ens brinda en la mateixa Vall de Liébana un esquí de neu profunda i d’una qualitat excepcional. Quan s’obren els clars i apareix el sol, les vistes són impressionants on podem veure les imponents muntanyes entapissades de neu que semblen mirar-nos amb desafiament i tacte … i que amb complicitat semblen dir-nos que tenim muntanyes, reptes i esquí per a molts i molts anys.

No estem esquiant a profundes valls de l’Himàlaia ni el Japó o Canadà, ni tan sols als Alps. Estem esquiant a Cantàbria, el nostre paradís, on les muntanyes, els boscos i aquests gruixos de neu ens recorden una vegada més que som uns privilegiats”, finalitza.