L’esquiadora de Suïssa Lara Gut s’ha endut la primera cursa de la Copa del Món d’Esquí Alpí d’aquesta temporada, el gegant disputat a la glacera de Rettenbach de Sölden (Àustria), per davant de la italiana Federica Brignone i de l’eslovaca Petra Vlhova, segona i tercera respectivament. La cursa masculina del diumenge es va suspendre per mal temps

Per fi va començar la temporada alpina, per fi la Copa del Món d’Esquí Alpí ha començat i ho va fer de nou a la glacera de Rettenbach (Àustria), que celebrava la seva 30a edició, amb la disputa de la cursa femenina el dissabte i la del diumenge es va suspendre a causa del mal temps. Un inici de Copa del Món que va tenir un inici mogut després que el noruec Lucas Braathen anunciés la seva retirada, per sorpresa de moltes persones. Una retirada d’una jove estrella emergent, d’un dels millors esquiadors del moment, que ha decidit que l’exigència de la Copa del Món no era per ell i que a partir d’ara buscaria la felicitat en un altre lloc.

Pel que fa a la cursa femenina, victòria de Lara Gut. La suïssa guanyava la seva 38a victòria a la Copa del Món, la sisena de gegant, i era la tercera vegada que guanya a Sölden, després del 2013 i 2016.

“Aquest va ser un resultat perfecte per a nosaltres a Sölden. Quan guanyes la primera cursa”, va dir el director de HEAD Racing. Rainer Salzgeber.

A la primera màniga, Lara Gut-Behrami va acabar en quarta posició. El millor temps a la segona baixada va portar a l’esquiadora de 32 anys a la victòria per tercera vegada a Sölden. Com a resultat, Lara Gut-Behrami és l’atleta femenina amb més èxit en aquesta cursa de la Copa del Món tirolesa. “M’agrada la pista de Sölden. És extremadament costerut i agradable esquiar aquí. És increïble guanyar la cursa de Sölden, va dir l’atleta suís content a l’arribada.

Per la seva banda, l’esquiadora nord-americana Mikaela Shiffrin, la gran estrella de l’esquí, va haver de conformar-se amb la sisena plaça.