L’actor argentí Ricardo Darín ha alçat la veu per demanar ajuda als temporers d’esquí argentins que s’han quedat atrapats a Andorra arrel de la pandèmia del coronavirus, sense poder tormar al seu país. Uns treballadors que com diu l’actor Ricardo Darín van i vènen, però que donada l’excepcional situació que es viu no han pogut tormnar encara als seus països.

Amb el tancament avançat de les estacions d’esquí aquests treballadors, al voltant d’uns 700 aplegats en el grup Varados a Andorra, segons informa el diari ‘Bon Dia’, van trobar la compliccitat de les estacions d’hotel, que els va seguir pagant el sou, així com des hotels que els van facilitar un allotjament  i el menjar.

Però els dies passen i no es veu la llum al final del túnel, i davant aquesta situació el Govern del Principat d’Andorra ha allargat el permís de residència fins l’1 de maig. I aquest dijous passat es va saber que el ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra està organitzant el viatge fins a Madrid dels set argentins que podran viatjar diumenge vinent 26 d’abril en el primer vol que sortirà d’Europa cap a l’Argentina des que aquest país va tancar les seves fronteres, tal com informa de nou el diari ‘Bon Dia’.

Però, davant la desespecració d’aquests treballadorts, l’actor Ricardo Marín els ha volgut donar un copo de mà, gràcies a la seva popularitat i a l’altaveu de les xarxes socials.

Necessiten tornar a casa i m’agradaria saber si hi ha algú que pugui ajudar als treballadors argentins que hi ha a Andorra

I ho ha fet amb aquestes paraules:

“A través d’una persona que vaig poder conèixer i amb qui vaig tenir una bona relació tinc el coneixement que molta gent ha quedat encallada a Andorra per qüestions de treball. Estan fent la temporada d’esquí d’hivern i així és la seva vida, van i vénen, aquest cop els ha tocat quedar encallats allà. Tinc entès que ja han estudiat totes les possibilitats del protocol sanitari per no posar-nos en risc a nosaltres, però necessiten tornar a casa. M’agradaria saber si hi ha algú que pugui atendre aquesta sol.licitud. Estan en comunicació amb la cancilleria i demés funcionaris, però és important donar-lis visibilitat a veure si això es pot complir”.