L’equip de Noruega s’imposa al ‘Mixed Team Parallel’, l’última prova disputada a El Tarter. L’acció es trasllada el cap de setmana a Soldeu, on diumenge es decidirà el Globus de Cristall de la disciplina d’Eslàlom masculí

El director general de les Finals de la Copa del Món Andorra 2023, David Hidalgo, ha assegurat aquest divendres que, després de superar l’equador de l’esdeveniment, tot el retorn que estan rebent dels atletes i de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) sent “molt positiu”. Els protagonistes de la competició valoren sobretot l?esforç que s?està fent per tenir uns traçats en bones condicions malgrat la meteorologia adversa amb què es va començar la setmana, i també tots els serveis d?acollida. Hidalgo ha assegurat que “hem tingut molt bon retorn per part dels atletes, que són els experts, i això ens anima a l´hora d´encarar la promoció de la candidatura per acollir uns Campionats del món el 2029”.

Seria un èxit important poder estar al calendari de Copa del Món cada dos o tres anys

El màxim responsable de l’esdeveniment ha reconegut que no serà fàcil assolir aquest objectiu, perquè hi ha competidors amb molta experiència, però assenyala que, després de postular-se pel 2027, ara tenen més coneixements sobre el procés de decisió i, a més, el Consell de la FIS compta per primera vegada amb un membre andorrà, cosa que donarà més facilitats a l’hora de “fer la promoció de la candidatura i poder-la explicar bé”. Precisament, aquest divendres se celebra a Soldeu una reunió del Consell de la FIS, una ocasió única perquè els seus membres puguin conèixer in situ allò que pot oferir Andorra.

El nostre compromís amb la FIS és màxim i estarem encantats de rebre el que ens concedeixin

En paral·lel a la feina que s’iniciarà un cop finalitzades les Finals per aconseguir acollir els Campionats del Món, Hidalgo ha assegurat que mentrestant, “seria un èxit important poder estar al calendari de Copa del Món cada dos o tres anys”. La preferència són les proves tècniques, per poder continuar mostrant al món “la joia de la corona, que és la pista Avet de Soldeu”. De moment, de cara a la temporada que ve, “totes les opcions estan obertes perquè encara no s’ha tancat el calendari”, i ha afegit que “el nostre compromís amb la FIS és màxim i estarem encantats de rebre el que ens concedeixin”.

L’acció es trasllada a la pista Avet de Soldeu
Durant el cap de setmana, l?acció es trasllada a Soldeu, on la pista Avet acollirà les disciplines tècniques. El dissabte es disputarà l’Eslàlom femení i el Gegant masculí, amb la presència de l’andorrà Joan Verdú; i diumenge serà el torn del Gegant de dones i l’Eslàlom d’homes, en què dos noruecs i dos suïssos es disputaran el títol de la temporada. Sobre les dues últimes jornades, David Hidalgo ha dit que “tindrem una meteorologia acceptable” i que la pista Avet està en bones condicions gràcies a “mesos de treball dur a pistes”.