La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) ha estat oficialment acceptada com a nou membre del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) durant l’Assemblea General Ordinària del CPE celebrada el dilluns 24 de juny de manera en línia. Aquesta fita representa un avenç significatiu per a la família dels esports de neu a Espanya

La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) ha estat oficialment acceptada com a nou membre del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) durant l’Assemblea General Ordinària del CPE celebrada el dilluns 24 de juny de manera en línia. Aquesta fita representa un avenç significatiu per a la família dels esports de neu a Espanya.

L’assemblea, presidida pel mateix president del CPE, Don Miguel Carballeda, va comptar també amb la presència de la Infanta Elena, el President del Consell Superior d’Esports (CSD) José Manuel Uribes, Presidents de les diferents Federacions Nacionals d’Esports, i representants dels diferents estaments, entre d’altres. Durant la sessió, es van aprovar diversos avenços de rellevància per al moviment paralímpic espanyol.

Es tractarà de la primera cita a la història en què la RFEDI competirà en uns Jocs Olímpics i Paralímpics

A més de l’aprovació dels comptes i la memòria social de l’exercici 2023, comptes anuals, l’informe d’auditoria del CPE corresponents a l’exercici 2023. Es va informar sobre les seus, instal·lacions, logística i acreditacions per als propers Jocs Paralímpics, així com una actualització sobre els esportistes ja classificats.

A destacar i com a reivindicació històrica, es va aprovar l’equiparació dels premis econòmics de les medalles paralímpiques a les medalles olímpiques.

El President de RFEDI, May Peus España, va expressar el seu agraïment i responsabilitat per aquesta incorporació: “Estem molt contents de ser acceptats com a membres del Comitè Paralímpic Espanyol. Això no només ens permet integrar millor els nostres esportistes amb discapacitat al panorama nacional, sinó que també reforça el nostre compromís i col·laboració amb la igualtat i la inclusió als esports d’hivern. Estem segurs que aquesta col·laboració serà molt positiva per als esportistes de neu amb discapacitat ja en preparació dels Jocs Paralímpics de Milano – Cortina 2026.

L’Assemblea va concloure amb la presentació de la nova cançó oficial per als Jocs Paralímpics de París 2024, “Guanyar dues vegades”, escrita per Lucas Vidal i interpretada per Paula Koops, subratllant el compromís del CPE i de tots els seus membres a recolzar i promoure el esport.

Es tractarà de la primera cita a la història en què la RFEDI competirà en uns Jocs Olímpics i Paralímpics.